Amazon'a 3,3 milyon euroluk ceza

Amazon'a 3,3 milyon euroluk ceza
Fransa'nın DGCCRF tüketici dolandırıcılığı izleme birimi yaptığı açıklamada, Amazon'un çevrimiçi pazaryeri ile üçüncü taraf satıcılar arasındaki sözleşme koşullarındaki dengesizlikleri düzeltmeyi amaçlayan değişiklikleri 22 Mart'a kadar yapmasının emredildiğini söyledi.

Fransız gözlemci Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'li e-ticaret devi Amazon.com'a, üçüncü taraf satıcılarla ilgili sözleşme hükümlerini belirlediği son tarihe kadar değiştirmediği için 3,3 milyon avro (3,5 milyon dolar) ceza ödemesini emretti.

Amazon'un DGCCRF'nin emirlerine bir ay sonra, 28 Nisan'da uyduğunu belirten gözlemci, gecikilen her gün için 90.000 avroya eşdeğer cezaya çarptırıldığını söyledi.

DGCCRF'nin emirleri, Fransa Maliye Bakanlığı'nın yetkisi altında bulunan ajans tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından geldi ve Amazon'un 2019 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen "platformdan işletmeye" kurallarına uymadığı sonucuna vardı.

Amazon, DGCCRF'nin cezalarına itiraz edeceğini söyledi.

Amazon yaptığı yazılı açıklamada, "DGCCRF, Nisan ayında uyguladığımız değişikliklerin tedbir kararıyla tutarlı olduğunu kabul etti" dedi.

"Bununla birlikte, bulguları, kararları ve ilgili cezaları konusunda DGCCRF ile aynı fikirde olmamaya devam ediyoruz ve her birine mahkemede itiraz ediyoruz."

Son Haberler