Kripto paralardaki çöküşe rağmen blok zinciri tabanlı fonlara destek hala sürüyor

Kripto paralardaki çöküşe rağmen blok zinciri tabanlı fonlara destek hala sürüyor
Özel sermaye şirketleri, teknolojiye gölge düşüren kripto skandallarına rağmen zengin yatırımcılara ulaşmak amacıyla fonlarını blok zincirinde kullanıma sunuyor.

Varlık yöneticileri Hamilton Lane Inc., KKR & Co., Apollo Global Management Inc. ve Partners Group Holding AG, finansal işlemler için merkezi olmayan bir defter işlevi gören blockchain teknolojisi üzerinde fonlarını pazarlama çabalarını sürdürüyor.

Firmaların çabalarına yakın kişiler, blok zinciri tabanlı özel sermaye araçları tarafından şimdiye kadar toplanan toplam miktarın belki de 100 milyon dolar civarında olduğunu tahmin ediyor - geleneksel fonlarında yüz milyarlarca dolara hükmeden varlık yöneticileri için cep değişikliği.

Umut, blok zinciri teknolojisinin, özel fonlara yatırım yapmanın mevcut hantal, kağıt işi yoğun sürecinden kaçınabilecek varlıklı bireylere erişimin kilidini açabilmesidir.

Teknolojiyi kullanan fonlar aracılığıyla birkaç milyon dolar toplayan ve bunu kullanan birkaç yeni fon hazırlayan özel fon yöneticisi Hamilton Lane'in baş risk sorumlusu ve küresel operasyon başkanı Fred Shaw, blok zinciri teknolojisinin bu işlem sürtüşmelerinin bir kısmını ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Shaw, "Burada çözmeye çalıştığımız şey, yatırımcıların bir özel piyasa fonuna girmesini kolaylaştırmak," dedi. "Bunu yatırımcı deneyimini daha iyi hale getirmek için potansiyel yeni bir yol olarak görüyoruz."

Kripto sektöründeki çalkantıların yatırımcıların blok zincirleri üzerinde işlem yapan yatırım araçlarına bağlanma istekliliğini nasıl etkileyeceği konusunda sorular devam ediyor. Dijital varlıkların değeri bu yıl keskin bir şekilde düştü ve kripto para borsası FTX'in iflasının ardından, yaygın olarak gevşek risk kontrolleri ve olası mali suiistimallerle ilişkilendiriliyor.

Özel sermaye şirketleri, merkezi olmayan finansal işlemleri kolaylaştıran blok zinciri teknolojisinin, son erimelerde yer alan kripto para birimlerinden ve kripto borsalarından farklı olduğuna dikkat çekiyor. Varlık yöneticileri, blok zincirlerini yeni spekülatif dijital varlıklar yaratmak için değil, geleneksel fonlarına yatırım yapmanın başka bir yolunu sağlamak için kullandıklarını söylüyorlar.

Son Haberler