Martı giderek büyüyor: New York Borsası'na açılacak

Martı giderek büyüyor: New York Borsası'na açılacak
Kısa sürede büyük adımlar atarak ülkemizin sayılı girişimleri arasına adını yazdıran Martı, New York Borsası’na açılacağını duyurdu. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onay aldı.

2018 yılında kurulan ve çok kısa süre içinde büyük bir ivme yakalayan Martı, Nisan 2022'de 100 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. Türkiye'de elektrikli scooter kullanımının yaygınlaşmasında büyük katkısı olan Martı, artık resmen New York Borsası'na açılıyor.

Geçtiğimiz yıl New York Borsası'nda halka arz edilmek üzere başvuruda bulunan Martı, SEC'den resmi onayı aldı. Martı Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem'den de konuya ilişkin açıklama geldi.

Şirketin bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyordu:

Martı'nın New York Borsası'na açılış macerası geçtiğimiz yıl başladığında şirketin borsaya açılmasıyla bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesinin beklendiği paylaşılmıştı. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

Halka açılmanın ardından şirketin sermayesini artırarak araç filosunu genişletmesi ve yeni hizmetleri kullanıma sunabileceği kaynaklara rahatça ulaşması bekleniyor. Ulaşım Super App'i olma yolunda dünyada ve Türkiye'de emin adımlarla ilerleyen şirket, elektrikli ve çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak istiyor.

Son Haberler