Temmuz 2023’te asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?

Temmuz 2023’te asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?
Ocak 2023’te asgari ücret 8 bin 506 lira olmuştu. Erdoğan seçim öncesi asgari ücrete temmuz ayında bir zam daha yapacakları müjdesini vermişti. Gözler asgari ücret tespit komisyonunda ve çalışanlar zam haberini bekliyor. 2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret net ve brüt kaç TL olması bekleniyor sorularını asgari ücretle çalışanlar sormaya başladı.

Asgari ücrete Ocak 2023’te yapılan zamla birlikte asgari ücret net 8 bin 506 TL olmuştu. Asgari ücrete yapılması beklenen 2023 Temmuz ayı asgari ücret ara zam haberleri işveren ve işçilerin gündemindeki en önemli konulardan biri. Asgari ücrete yapılacak olan son dakika zam haberlerine gözler çevrilmiş durumda.. Asgari ücrete zam oranı Ağustos-Temmuz dönemi için hesaplanmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde asgari ücret tespit komisyonu toplantıları yapılmaya başladı. Asgari ücret için net ve brüt zam oranları ne kadar olacak, asgari ücret kaç TL olacak sorularına çalışanlar yanıt ararken Bakan Bilgin de, dolar bazında düşünülen asgari ücret rakamını paylaştı. Peki, 2023 Asgari ücrete ne zaman zam yapılacak, asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar

ASGARİ ÜCRETE 2023 TEMMUZ AYINDA ARA ZAM YAPILMASI BEKLENİYOR

Asgari ücrete Temmuz ayı içerisindezam yapılması bekleniyor. 2023 ocak ayında yapılan zammın ardından, 2023 Temmuz ayında asgari ücret zamlı ödenecek yeni maaşlarda belirlenen yeni tutar hesaplara geçecek.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ AYINDA NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin geçtiğimiz günlerde asgari ücret zam oranına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamasında Bakan Bilgin “Asgari ücreti 500 dolar seviyelerine çıkaracağız” ifadelerini kullanmıştı. 1 Haziran 2023 itibariyle 500 dolar yaklaşık 10 bin 400 lira seviyelerinde. Seçim öncesi Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıklamıştı. Asgari ücretin de 11 bin lira seviyelerine çıkması bekleniyor. Ancak döviz kurundaki artış asgari ücret rakamlarının değişmesine neden olabilir.

Son Haberler