Titan denizaltı faciası Logitech'i vurdu: Hisselerde düşüş yaşandı

Titan denizaltı faciası Logitech'i vurdu: Hisselerde düşüş yaşandı
Bu haftanın en bomba gündemlerinden biri Titan denizaltının ortadan kaybolup, birkaç gün sonra ise yolcuların hayatımını kaybetmesiydi. Bir oyun konsolu tarafından yönetilen denizaltı faciası, yönetici konsolun şirketi Logitech'in hisselerini düşürdü.

Dünyanın gündemine bomba gibi düşen, her bir detayı ile kafaları karıştıran Titan denizaltı ne yazık ki enkaza dönüştü. Yetkililerin açıkllamasına göre 5 yolcuyu taşıyan bu araç, Titanik yakınlarında arızalandı ve kullanılamaz hale geldi. İçerisindeki 5 milyarder ise acı vererek yaşamını yitirdi.

Bununla beraber faciada dikkat çeken en büyük olay, denizaltı Titan'ın 30 dolarlık bir oyun konsolu ile yönetilmesiydi. Aylar önce ortaya çıkan bir videoda denizaltının Logitech marka bir yönetici kol ile yönetildiği ortaya çıktı. Öyle ki yaşanan bu facia ister istemez teknoloji devini de etkiledi.

Logitech hisselerinde düşüş

Teknoloji devi Logitech, yaşanan Titan faciası nedeniyle olumsuz etkilendi. Titan denizaltısı, Logitech'in 30 dolarlık bir oyun kumandası ile kontrol ediliyordu. Bu haberler, Logitech'in hisse fiyatının yüzde 3,6 oranında düşmesine neden oldu .

Oyun kumandaları, karmaşık makineleri kontrol etmek için pek çok alanda kullanılıyor. ABD Donanması ve Elon Musk'ın The Boring Company gibi şirketler de oyun kumandalarını tercih ediyor. Ancak Titan denizaltısında meydana gelen facia sonrası, hem denizaltının hem de kumandanın yeterliliği ve alınan önlemler sorgulanmaya devam ediyor.

Logitech'in hisseleri, çarşamba günü son zamanların en düşük noktasına hızlıca geriledi. Şirketin hisseleri, borsada en çok düşen hisseler arasında yer aldı. Logitech'in bu durumdan nasıl kurtulacağı ve hisse fiyatlarını nasıl yükselteceği merak konusu.

Son Haberler