Vergi uzmanı açıkladı: 25 bin liralık telefonu bakın vergiyle ne kadara alıyoruz?

Vergi uzmanı açıkladı: 25 bin liralık telefonu bakın vergiyle ne kadara alıyoruz?
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 25 bin lira fiyatı bulunan bir telefonu vergilerle ne kadara aldığımızı açıkladı. Bingöl'ün hesabını gören "Maşallah nasıl bir fiyat" diyor. İşte detaylar...

Türkiye'de vergi oranları ne yazık ki ciddi miktarda yüksek. Bu nedenle vatandaşlar otomobilden teknolojik ürünlere her alanda daha yüksek fiyatlar ödemek durumunda kalıyor. Otomobillerde bir otomobil kendine bir otomobil devlete alır duruma gelirken, telefonlar için de pek bir fark bulunmuyor.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, acı verici tabloyu gözler önüne serdi. 25 bin lira fiyatı olan bir telefonu örnek gösteren Bingöl, bu fiyattaki bir telefonu vergiler dahil kaç liraya alabileceğimi açıkladı. Sakın 3-4 bin lira fark oluşacağını sanmayın. İnsanlar telefon almak için boşuna yurt dışına tatile gidip o sırada alıp dönmüyor!

VERGİSİZ 25 BİN LİRA, VERGİLİ 50 BİN 55 LİRA!

Twitter'dan yaptığı paylaşımda Bingöl, şu hesabı yaptı:

"Vergisiz fiyatı 25.000 TL olan bir cep telefonu için; %1 Kültür Bakanlığı Payı 250 TL %12 TRT Bandrol Ücreti 3.030 TL %50 ÖTV 14.140 TL %18 KDV 7.635 TL olmak üzere toplam 25.055 lira vergi ödeyerek 50.055 liraya almış olacağız…"

Son Haberler