Yazılım platformu Airtable 250'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

Yazılım platformu Airtable 250'den fazla çalışanını işten çıkarıyor
İşbirliğine dayalı uygulamalar oluşturmak için düşük kodlu bir platform olan Airtable, iş geliştirme, mühendislik ve diğer ekiplerde 250'den fazla çalışanı veya işgücünün yüzde 20'sini işten çıkardı.

Etkilenen çalışanlar en az 16 haftalık kıdem tazminatı, hızlandırılmış hisse senedi hak edişi ve vizeleri varsa bir göçmenlik danışmanından destek alacaklar.

"Hızla büyüdük ve birden fazla cephede faaliyet gösterdik. O zamanlar bunların hepsini paralel olarak başarıyla yürütebileceğimize inanıyordum," diyor Airtable kurucusu ve CEO'su Howie Liu çalışanlara gönderdiği bir e-postada.

Liu sözlerine şöyle devam etti: "Ancak, mevcut pazar ortamındaki çabalarımızı gözden geçirirken, uygulamamıza tam odaklanma, uyum ve hesap verebilirlik getirmek amacıyla kurumsal alandaki fırsatı yakalamak için en iyi konumdaki ekipleri belirledik."

İronik bir şekilde, aynı şirket kısa süre önce işten çıkarılan işçilere platformu aracılığıyla iş teklifinde bulundu.

Liu, Airtable'ın "iyi sermayelendirilmiş" olduğunu söyledi ve "ekonomik belirsizlik dönemlerinde yalın bir kuruluş olmanın iki kat daha önemli hale geldiğini" sözlerine ekledi.

İşten çıkarmaların bir parçası olarak, baş gelir sorumlusu, baş insan sorumlusu ve baş ürün sorumlusu gibi kilit yöneticiler de artık son değeri 11 milyar dolar olan Airtable'da değil.

Şirketin yazılımı, işletmelerin kod kullanmadan bulut üzerinde veritabanları ve elektronik tabloları bir araya getirmesine olanak tanıyor.

Son Haberler