Facebook, Horizon Workrooms Adlı VR Uzaktan Çalışma Uygulamasını Başlattı

Facebook, Horizon Workrooms Adlı VR Uzaktan Çalışma Uygulamasını Başlattı
Facebook, şirketin Oculus Quest 2 başlıklarının kullanıcılarının kendilerinin avatar versiyonları olarak toplantılar düzenleyebilecekleri yeni bir sanal...

Facebook, şirketin Oculus Quest 2 başlıklarının kullanıcılarının kendilerinin avatar versiyonları olarak toplantılar düzenleyebilecekleri yeni bir sanal gerçeklik uzaktan çalışma uygulamasının testini başlattı.

Facebook'un Horizon Workrooms uygulamasının beta testi, COVID-19 pandemisi fiziksel çalışma alanlarını kapattıktan sonra birçok şirket evden çalışmaya devam ettikçe ve yeni bir varyant dünya çapında yayıldıkça geliyor. Facebook, son lansmanını CEO Mark Zuckerberg'in son haftalarda lanse ettiği fütüristik "metaverse" oluşturmaya yönelik erken bir adım olarak görüyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, sanal ve artırılmış gerçekliğe büyük yatırım yaptı, Oculus VR kulaklıkları gibi donanımlar geliştirdi, AR gözlükleri ve bileklik teknolojileri üzerinde çalıştı ve BigBox VR dahil olmak üzere çok sayıda VR oyun stüdyosu satın aldı.

Şirket, Facebook'un bir sonraki büyük bilgi işlem platformu olacağına bahse girdiği bu alanda hakimiyet kazanmanın, gelecekte Apple Inc gibi diğer donanım üreticilerine daha az bağımlı olmasını sağlayacağını söyledi. Facebook'un Reality Labs grubunun başkan yardımcısı Andrew "Boz" Bosworth, yeni Workrooms uygulamasının şirketin metaverse öğelerini nasıl öngördüğüne dair "iyi bir fikir" verdiğini söyledi.

Bosworth, bir VR basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, bu yöndeki temel adımlardan biri" dedi.

1992 distopik romanı "Snow Crash"te ortaya çıkan "metaverse" terimi, fiziksel ve dijitalin birleştiği farklı platformlarda erişilen sürükleyici, paylaşılan alanları tanımlamak için kullanılır. Zuckerberg, bunu "bedenselleştirilmiş bir internet" olarak nitelendirdi.

Zuckerberg, Microsoft Corp'tan Satya Nadella, oyun şirketi Roblox Corp'tan David Baszucki ve Match Group Inc'den Shar Dubey de dahil olmak üzere teknoloji CEO'ları tarafından yapılan son kazanç çağrılarında, şirketlerinin bu fütüristik alemin yönlerini nasıl şekillendirebileceğinden bahsetti.

Temmuz ayında Facebook, AR ve VR grubu Facebook Reality Labs'ın bir parçası olacak metaverse üzerinde çalışmak için bir ürün ekibi oluşturduğunu söyledi.

Şirket, ilk tam VR haber brifinginde, Workrooms kullanıcılarının sanal gerçeklik konferans odalarında buluşmak ve paylaşılan beyaz tahtalar veya belgeler üzerinde işbirliği yapmak için kendi fiziksel masaları ve bilgisayar klavyeleriyle etkileşime girmek için nasıl avatar versiyonlarını tasarlayabileceklerini gösterdi. Yaklaşık 300 ABD Doları tutarındaki Quest 2 kulaklıkları aracılığıyla ücretsiz olan uygulama, VR'de 16 kişiye kadar ve video konferans katılımcıları dahil toplamda 50 kişiye kadar bir arada olmasına izin veriyor. Bosworth, Facebook'un artık çalışma odalarını şirket içi toplantılar için düzenli olarak kullandığını söyledi.

Şirket, Facebook'taki reklamları hedeflemek için Workrooms'taki insanların iş konuşmalarını ve materyallerini kullanmayacağını söyledi. Ayrıca, kullanıcıların VR topluluk standartlarına uyması gerektiğini ve kurala aykırı davranışların Oculus'a bildirilebileceğini söyledi.

Facebook kısa süre önce Oculus Quest 2 başlıklarının satışını durdurdu ve ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ile işbirliği içinde cilt tahrişi raporları nedeniyle köpük yüz astarlarını geri çağırdı.

Geri çağırma bildirimi, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 4 milyon birimi etkilediğini ve şirket tarafından henüz resmi olarak açıklanmayan Quest 2 kulaklık satışlarının bir tahminini sağladığını söyledi. Facebook, 2021'in ikinci çeyreğinde işin AR ve VR bölümünün yanı sıra e-ticaretten gelen reklam dışı gelirin 497 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Son Haberler