Alibaba'dan Türkiye'ye dev yatırım: İşte detaylar

Alibaba'dan Türkiye'ye dev yatırım: İşte detaylar
Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyuruken söz konusu yatırımın nasıl gerçekleşeceği merak edilmeye başlandı.

Türkiye'nin kalkınma yolunun yabancı yatırımcıların da ülkemize büyük ilgi gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. Alibaba'nın Türkiye'deki yatırımına ilişkin ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk'un NewYork'ta bulunan Türkevi'nde yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıktı. İşte Alibaba'nın 2 milyar dolarlık yatırımıyla ilgili detaylar..

Alibaba, Trendyol aracılığıyle Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Bloomberg'e göre Trendyol’un Türkiye kolu tarafından yapılan açıklamada, "Çin devinin başkanı Michael Evans, yatırımı geçen Cuma duyurdu." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Türk ekonomisine güveniyorlar, bu nedenle Trendyol aracılığıyla şimdiden 1,5 milyar dolarlık yatırım yapıldı" denildi.

Alibaba'dan Türkiye'ye dev yatırım

Bu kapsamda Alibaba Group Holding Ltd'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmenin sonrasında Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım yapma niyetininin açıklandığı belirtildi. Bu yatırımla Türkiye'nin Trendyol ile beraber dünyanın en gelişmiş e-ticaret pazarlarından ve e-ihracatçılarından biri olma potansiyeline sahip olduğunu anlatan Evans, Alibaba'nın Türkiye'ye yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı

Ancak Ticaret Bakanlığı da e-ticaretteki artışa dikkat çekti. Açıklamada, Türkiye'nin e-ticaret hacminin bir önceki yıla oranla yüzde 109 arttığı, Türkiye'deki tüm alışverişlerin de yüzde 20'sinin internet üzerinden yapıldığı belirtildi.

Evans, açıklamasının devamında yatırım planına veya sürecine değinmedi. Ancak toplam yatırımın 2 milyar dolar tutarında olacağını söylerken Türkiye'nin potansiyeline ilişkin beklentilerin yüksek olduğunu ifade etti.

Gelecekte Trendyol markası çeşitli e-ticaret alanlarında da görülebilir. Alibaba markasına benzer bir dağıtım stratejisiyle yavaş yavaş ilerleyeceğiz.

Son Haberler