Apple, Android'de bulunan o özelliği yıllar sonra iPhone'lara getirdi

Apple, Android'de bulunan o özelliği yıllar sonra iPhone'lara getirdi
Herkesin heyecanla beklediği iPhone 15 tanıtımı yapıldı ve tüm herkes telefona eklenen yeni özellikleri merak ediyordu. Ama bu gelen yeni özelliğin aslında çok eski bir özellik olduğu öğrenildi. Detaylar haberimizde…

İphone severlerin heyecanla ve dört gözle beklediği iPhone 15 nihayet piyasaya çıktı. Ama beklenen gibi olmadı. İşte detaylar…

banka

AH BE APPLE: ANDROİD’DE 13 YIL ÖNCE OLAN ÖZELLİK İPHONE’LARA YENİ GELDİ!

iPhone 15, 12 Eylül'de tanıtıldı. Yeni telefonun lansmanı tüm dünyada büyük heyecan yarattı. Ancak cihaz hakkında birçok ön izleme videosunda da gösterilen çok şey öğrendik. Ancak unutulan bir nokta var. Apple, iPhone 15 serisiyle birlikte “yeni” özellikler eklemiş olabilir. Ancak Android rakipleri zaten bu özelliklere sahip. Detaylar burada…

APPLE GERİDEN GELİYOR ANDROİD DALGA GEÇİYOR! İŞTE O ÖZELLİKLERİN LİSTESİ

Bunu iPhone telefon kullanmayanlar bile biliyor. Apple, akıllı telefon modellerine sözde "sessize alma düğmeleri" eklemeyi seviyor. Çok basit bir amaca hizmet etse de oldukça kullanışlı olan bu buton, iPhone 15 Pro’ya veda ediyor. Bunun yerine “aktif donanım anahtarı” diyebileceğimiz yeni bir anahtar eklendi.

Evet bu özellik ilk açıklandığında oldukça ilgi çekici çünkü tamamen yeni bir özellik. Ancak bunun da bir bağlamı var. Hatta benzer dongle'lar 2010 yılında Samsung ve BlackBerry gibi firmalar tarafından da kullanılmıştı. O dönemde "programlanabilir dongle" olarak adlandırılan bu donanım, kullanıcının istediği hedefleri karşılaması için tasarlanmıştı. Bu tür butonları bu aralar çok fazla görmüyoruz ancak Nokia XR21 gibi telefonlar hala bu özelliği kullanıcılara sunuyor.

 İkincisi ise özellikle lansman sırasında çokça konuşulan “yeniden odaklanma” özelliği var. Bu özellik, çektiğiniz fotoğrafın odağını daha sonra yapay zekayı kullanarak değiştirmenize olanak tanıyor. Bu özellik Apple tarafından oldukça beğenilmişti ve o dönemde Samsung ve HTC gibi markalar tarafından da sıklıkla kullanılıyordu. Zaten Apple kadar gelişmiş olmasa da bir süredir Android cihazlar var. Yani bu yeni bir özellik değil.

Bu listedeki belki de en bomba özellik ile devam ediyoruz:

3D videolar çekin! Evet, bu bir şaka değil. “Uzamsal Video” olarak adlandırılan bu özellik, iPhone 15 Pro için yeni olabilir ancak HTC Evo 3D ve LG Optimus 3D gibi telefonlar 2011 yılında 3D video kaydı olanağını sunuyordu. Bu özelliklere ek olarak USB-C de var, listede tam olarak yer almıyor. Bunun tam olarak yeni mi yoksa eski bir Android özelliği mi olduğu tamamen tartışmaya açık.

Elbette tüm bu özellikler Apple için yeni, Android için eski olsa da asıl sorun pazarlama stratejisinde yatıyor. Gördüğünüz gibi pek çok Android cihaz zaten bu özelliklere sahip ancak bunların tanıtımı iPhone kadar heyecanla beklenmiyordu. Yani Apple'ın çağın gerisinde olduğunu söylerken aslında başarılı olduğu başka bir noktaya işaret ediyoruz.

Son Haberler