Apple o modelleri rafa kaldırıyor! iOS 17 güncellemesi alacak telefonlar belli oldu

Apple o modelleri rafa kaldırıyor! iOS 17 güncellemesi alacak telefonlar belli oldu
Apple, iOS 17 güncellemesiyle birlikte eski telefon modellerine destek vermeyi sonlandırma kararı aldı. iOS 17 güncellemesini alacak telefonlar haberimizde...

Apple, WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17'yi duyurarak kullanıcılara heyecan vermişti. Güncellemeyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça hangi telefon modellerinin bu güncellemeyi alacağı da netleşti. Ancak Apple, her yıl olduğu gibi bu kez de eski telefon modellerinden birini güncelleme desteğinden çıkaracak.

iOS 17 GÜNCELLEMESİ ALACAK TELEFONLAR LİSTESİ

1

Apple, iOS 17 güncellemesini alacak telefonlar için listeyi açıkladı. WWDC'de tanıtılan Vision Pro'nun yanı sıra iOS 17, merakla beklenen geliştirmelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisiyle birlikte iOS 17'nin kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 17 hakkında bazı bilgilere de sahibiz. Kilit ekranında yazı tipi boyutu seçenekleri, özel tasarımların diğer kullanıcılarla paylaşılabilmesi, Apple Müzik şarkı sözlerinin kilit ekranında görüntülenebilmesi, basitleştirilmiş bir arayüz tasarımı ve daha fazlası gibi özellikler sunulacak.

iOS 17 güncellemesini alacak telefonlar arasında iPhone 14 serisi, iPhone 13 serisi, iPhone SE 2023, iPhone SE 2022, iPhone 12 serisi, iPhone 11 serisi, iPhone XS ve XS Max, iPhone XR yer alıyor.

Ancak iOS 17 güncellemesini alması beklenmeyen bazı cihazlar da bulunuyor. Apple, her yeni modelle birlikte eski cihazlara güncelleme desteğini sonlandırıyor. Bu nedenle iPhone 8 ve 8 Plus ile iPhone X modellerinin iOS 17 güncellemesini alması beklenmiyor.

Son Haberler