Apple USB Type-C kullanımını sevdi: Yepyeni cihazlar geliyor

Apple USB Type-C kullanımını sevdi: Yepyeni cihazlar geliyor
Apple, Avrupa Parlamentosu'nun aldığı kararla birlikte iPhone modellerinde USB Type-C bağlantısını kullanmak zorunda kalacak. Detaylar haberimizde...

Avrupa Parlamentosu'nun kararıyla birlikte Apple, iPhone modellerinde de artık Type-C bağlantısını kullanmak zorunda kalacak. Apple, bir süredir çeşitli cihazlarında Type-C bağlantısını benimsemiş olsa da eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 ile akıllı telefon modellerinde de bu değişikliği yapmak durumunda kalacak.

USB-C BAĞLANTILI ŞARJ KUTUSUYLA AIRPODS GELİYOR

1

Bu kararın bir sonucu olarak, AirPods Pro da USB Type-C bağlantısına geçecek. Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun da belirttiği gibi, Apple bu sonbaharda iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C bağlantılı şarj kutusuyla AirPods Pro modellerini piyasaya sürecek.

Apple'ın Type-C bağlantılı iPhone modellerini eylül ayında piyasaya süreceğini düşündüğümüzde, bu adımın oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz. İkinci nesil AirPods Pro için herhangi bir donanım değişikliği planlanmamış olsa da yazılım tarafında bazı yenilikler yapılması bekleniyor. Özellikle, iOS 17 ile kullanıcılara işitme sorunlarını tespit etmek için tasarlanmış yeni bir işitme testi özelliği sunulması planlanıyor.

Apple ayrıca gelecek nesil AirPods modelleri için ek sağlık sensörleri geliştirmek istiyor. Özellikle vücut sıcaklığı ölçme özelliğinin kulaklıklara taşınmasıyla daha doğru ölçümler yapılması hedefleniyor. Ayrıca, Apple'ın AirPods kulaklıklarını birer işitme cihazı olarak sunma planları da bulunuyor.

Bu gelişmeler, Apple'ın kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve teknolojik yeniliklere uyum sağlamak amacıyla yaptığı önemli adımlar olarak değerlendirilebilir. Kullanıcılar, Type-C bağlantısının getirdiği hızlı şarj ve veri transferi avantajlarından iPhone ve AirPods gibi popüler cihazlarında da yararlanabilecekler.

Son Haberler