Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü bir kez daha ertelendi

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü bir kez daha ertelendi
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, potansiyel üretim sorunları nedeniyle ertelendi. Kulaklık için ciddi bir iniş çıkışlı yolculuk sürüyor. Çünkü bu gözlükle ilgili sürekli olarak sıkıntıların olduğu gündeme geliyor.

Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığının bu ilkbaharda piyasaya sürülmesi ve 2023'ün sonlarına doğru gönderilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Apple üretim sürecinde sorunların ortaya çıkabileceğini ve bunun da kulaklığın piyasaya sürülmesini potansiyel olarak geciktirebileceğini beklediğinden, kulaklık için inişli çıkışlı bir yolculuk olabilir.

Wall Street Journal kısa bir süre önce Apple kulaklığı hakkında, söylentilere göre 3.000 dolarlık fiyat etiketi ve harici batarya gibi daha önce geniş çapta tartışılan ayrıntıları içeren iddiada bulunarak, Apple'ın cihazla ilgili potansiyel üretim sorunlarının farkında olduğunu öne sürüyor.

EYLÜL AYINA ERTELENDİ

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklardan alınan bir rapora göre, kulaklığın üretimi üretim sorunları nedeniyle ertelendi ve şimdi Eylül ayında yapılması planlanıyor. Raporda spesifik sorun hakkında daha fazla ayrıntı verilmiyor.

İlk plan, kulaklığı kablosuz olarak bir baz istasyonuna bağlayarak gerektirdiği ağır hesaplama işlemini gerçekleştirmekti. Ancak Jony Ive'ın bu fikri erken aşamalarda reddettiği belirtildi.

Kulaklığın son versiyonunun kayak gözlüklerine çok benzeyeceği, sürükleyici bir deneyim için kullanıcının gözlerini tamamen kapatacağı ve dış dünyayı kulaklıktan izleyebilmeleri için dışarıda kameralar olacağı söyleniyor. Kulaklığa manyetik olarak bağlanan harici bir batarya paketi olacak.

Raporda atıfta bulunulan kaynaklar, Apple'ın yaklaşmakta olan kulaklığının yetenekler açısından rakiplerini geride bıraktığını iddia ediyor. Kulaklığın, Facebook'un ana şirketi Meta'nın Quest Pro kulaklığı gibi rakip ürünlere kıyasla gelişmiş performans ve sürükleyicilik sağladığı söyleniyor.

Kulaklık üzerinde çalışan ekip, geçtiğimiz birkaç yıl içinde birden fazla kez piyasaya sürmeyi planlamıştı. Ancak, yazılımın donanımla sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak gibi engellerle karşılaştılar ve bu da gecikmelere neden oldu.

Apple'ın kulaklığı, üretim sorunları nedeniyle sınırlı bir kullanılabilirliğe de sahip olabilir. Raporlar, 2023'teki ilk sevkiyatın yalnızca 200.000 ila 300.000 birimden oluşabileceğini ve herhangi bir üretim sorunu olması durumunda daha düşük sayının daha olası olduğunu öne sürüyor.

Son Haberler