Artık erişemeyecekler! Whatsapp'tan güvenliğinizi artıracak yeni özellikler

Artık erişemeyecekler! Whatsapp'tan güvenliğinizi artıracak yeni özellikler
WhatsApp, dolandırıcıların hesabınızı çalmasını engelleyecek yeni özellikleri devreye soktu. Bu özelliklerle birlikte, artık hesap güvenliğiniz daha güçlü olacak. İşte detaylar....

WhatsApp, bir dizi yeni güvenlik özelliğini kullanıcılarına sunmaya başlıyor. Bu özellikler, hesabınızı tehlikeye atabilecek SIM hırsızlığı ve diğer sosyal mühendislik saldırılarına karşı kullanıcıları korumak için ciddi adımlar atıldığının kanıtı.

Çok yakında WhatsApp'ı yeni bir cihaza bir indirdiğinizde ve hesabınızı bu telefona taşımak istediğinizde, onay vermek için eski cihazınızı kullanmanız istenebilecek. Bir WhatsApp sözcüsü, Account Protect adını verdikleri bu özelliğin yalnızca şüpheli bir kayıt girişimi tespit edilirse etkinleşeceğini söylüyor. Eğer eski cihazınıza erişiminiz yoksa, şirketin size ikinci "bir defalık şifre" göndermesini isteyebileceksiniz.

Yakın zamanda cihaz değiştirmeye niyetiniz yoksa bile, yeni özellikler sayesinde WhatsApp hesabınız daha güvenli olacak. Şirket, hesabınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya yardımcı olacaklarını ve WhatsApp'ınızın güvenliği ihlal edildiğinde sizi daha iyi koruyacaklarını söylüyor.

Ayrıca WhatsApp, kullanıcıların birisiyle olan bağlantılarının şifreli olduğunu doğrulamasını da kolaylaştırıyor. Şu anda, biriyle bağlantınızı doğrulamak, bir kişinin bilgi sayfasının altındaki Şifreleme sekmesine dokunarak bulabileceğiniz bir QR kodunu taramayı veya 60 basamaklı bir sayıyı karşılaştırmayı içeriyor. Yakında, sekmeye dokunduğunuzda bağlantınızın güvenli olup olmadığı otomatik olarak doğrulanacak.

Yeni özellikler önümüzdeki aylarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Bu arada, hesabınızın güvenliğini sağlamak için elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsanız, WhatsApp ana şirketi Meta, iki faktörlü kimlik doğrulamayı ve şifreli yedeklemeleri etkinleştirmenizi öneriyor.

Son Haberler