Aston Martin 110. yaş gününe özel seri çıkarıyor: 110 tane üretilecek

Aston Martin 110. yaş gününe özel seri çıkarıyor: 110 tane üretilecek
Aston Martin, 110. yaşını özel bir modelle kutluyor: Valour! Sınırlı sayıda üretilecek olan Valour, göz alıcı retro tasarımı ve etkileyici performansıyla dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde...

1913 yılında kurulan Aston Martin, lüks otomobil üretiminde geçmişiyle öne çıkan bir marka haline geldi. 110. yılını kutlayan ünlü İngiliz üretici, Aston Martin Valour adlı özel bir modelle bu önemli dönüm noktasını taçlandırıyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan Valour, benzersiz tasarımıyla geçmişe göndermelerde bulunuyor.

SINIRLI SAYIDA ÜRETİLECEK VALOUR'UN ÖZELLİKLERİ

1

110 adetle sınırlı üretimi planlanan araç, ilk üretilen V8 Vantage modeline ve 1980'de Le Mans 24 Saat yarışına katılan RHAM/1 'Muncher' modeline atıfta bulunarak dikkat çekiyor. Retro tasarımı ve manuel şanzımanıyla otomobil tutkunlarının ilgisini çekeceği kesin.

Karbon fiber gövdesiyle dikkat çeken aracın havalandırma sistemi ve yuvarlak formlu LED aydınlatmaları öne çıkan detaylar arasında yer alıyor. Aston Martin'in imzası niteliğindeki ön ızgara ise sınırlı üretim modeldeki yerini koruyor.

Aerodinamik bir tasarıma sahip olan Aston Martin Valour, büyük rüzgarlığıyla yere basma kuvvetini maksimize ediyor. İnce stop lambaları ise geçmişe yapılan bir gönderme olarak dikkat çekiyor.

İç mekana geçtiğimizde, mevcut Vantage modeline dayalı bir tasarım göze çarpıyor. Orta konsol, manuel şanzıman etrafında özel olarak tasarlanmış ve ahşap vites topuzu retro bir atmosfer sunarken şıklıktan da ödün vermiyor.

Valour'un gücünü sağlayan motor ise çift turbo 5.2 litrelik V12 motor. Bu motor, 715 beygir güç ve 753 Nm tork üretiyor. Aracın 0-100 km/s hızlanması 3.5 saniye olarak açıklanırken, azami hızı ise 322 km/s olarak belirtiliyor.

Son Haberler