Bir sen eksiktin: Reddit de 'işten çıkarma' furyasına katıldı: Kaç çalışan çıkacak?

Bir sen eksiktin: Reddit de 'işten çıkarma' furyasına katıldı: Kaç çalışan çıkacak?
ABD yaşanan işten çıkarma furyasına her ay yeni bir şirket katılıyor. Son olarak sosyal platformlardan Reddit, yakında işten çıkarmaya başlayacağını duyuran bir başka isim oldu.

İşten çıkarma furyası Twiter'ın ardından katlanarak arttı. Elon Musk'ın binlerce kişiyi işten çıkarması tepki toplarken, ilginç bir şekilde diğer teknoloji devleri de Musk'ın yolundan giderek bu akıma katıldı.

Amazon, Meta, Microsoft derken son olarak bu furyaya Reddit'de katıldı. Yapılan duyuruda Reddit, çalışanlarının %5'lik bir kısmını işten çıkaracağını açıkladı.

Reddit'de işten çıkarma dalgası başlıyor

Reuters'in aktardığına göre, bu Salı (6 Haziran) Reddit, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çalışanların %90'ını temsil eden toplam çalışanlarının yaklaşık %5'ini işten çıkaracağını söyledi. Bu kararla popüler platform, teknoloji ve iletişim sektöründe önemli sayıda çalışanı işten çıkaran diğer birçok tanınmış ismin arasına katıldı.

İlk olarak Wall Street Journal tarafından ortaya atılan haber, Reddit CEO'su Steve Huffman'ın çalışanlarına gönderdiği bir e-postaya dayanıyor. Yönetici bu açıklamada ayrıca şirketin işe alım sayısını bu yıl sonuna kadar 2/3 oranında, yani 300 kişiden 100 kişiye düşüreceğini söyledi.

Öte yandan işten çıkarma kararı, Reddit çalışanları ve kullanıcıları arasında şaşkınlık ve üzüntü yarattı. Bazı çalışanlar, kararın ani ve gerekçesiz olduğunu söyledi. Bazı kullanıcılar ise, Reddit'in kalitesinin düşeceğini ve favori topluluklarının zarar göreceğini düşündü.

Kaynak: Reuters
Derleme: Veteknoloji.net

Son Haberler