Biraz erken oldu: Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bıraktığını açıkladı!

Biraz erken oldu: Elon Musk, Twitter CEO’luğunu bıraktığını açıkladı!
Birkaç ay önce düzenlediği anket sonucunda Twitter CEO’luğunu bırakması için daha fazla oy alan Musk, sözünü tuttu ve CEO’luk görevini bıraktı. Yerine kimin geleceği konusunda da açıklama yaptı.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımı ile epey gündeme gelmişti. Sosyal medya şirketini alan ve koltuğa oturan ünlü milyarder, gelir gelmez CEO’yu da kovmuştu.

Birkaç aydır CEO’luk görevini de kendisi yürüten Musk, geçtiğimiz aylarda düzenlediği bir ankete istinaden önemli bir karar verdi.

Elon Musk’ın CEO’luk devri bitti

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından bir anket düzenleyerek takipçilerine CEO olarak devam edip etmemesi gerektiğini soran Musk, bu anketin sonucunda ağırlıklı olarak ‘hayır’ oyunu aldı. Bu nedenle takipçileri Musk’ın CEO olarak kalmasını istemezken, Musk ise bu sonuçlara uyacağının sözünü verererek CEO’luğu bırakacağını açıkladı. Ve birkaç ay aranın ardından Musk sözünü tuttu ve CEO’luk görevini bıraktığını açıkladı. Peki yerine kim gelecek?

Elon Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada Twitter için yeni bir CEO işe aldığını ve yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacağını duyurdu. Şirketin yeni CEO'sunun kim olduğu henüz açıklanmadı fakat Musk, kendisinin yönetim kurulu başkanı ve teknolojiden sorumlu başkan (CTO) olarak kalacağını ve ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirterek farklı alanda görev icra edeceğini belirtti.

Twitter için yeni özellikler geldi

TGRT Haber’in haberine göre Twitter'a yeni özellikler geleceğini açıklayan Musk, uçtan uca şifreli mesajlaşma işlevini Blue aboneleri için devreye aldığını açıkladı. Ücretli aboneliğe sahip kullanıcılar, artık güvenli mesajlaşma gerçekleştirebilir ve bu tamamen uçtan uca şifre ile korunacak.

Diğer yandan kullanıcıları bekleyen sürpriz bir özellik daha yolda. Euronews'in aktardığına göre Twitter'da çok yakında sesli ve görüntülü sohbet imkanı olacağına işaret eden Musk, "Böylece dünyanın herhangi bir yerindeki insanlarla telefon numaranızı vermeden konuşabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Musk şifreli mesajlaşmanın çarşamba gününden itibaren aktif hale geleceğini belirtti fakat sesli ve görüntülü görüşmelerin şifreli olup olmayacağı konusunda bilgi vermedi.

Kaynak: Twitter
Derleme: Okan Güleş

Son Haberler