Biraz Instagram biraz WhatsApp'ımsı: Telegram'da 'Hikaye' dönemi başlıyor: CEO açıkladı

Biraz Instagram biraz WhatsApp'ımsı: Telegram'da 'Hikaye' dönemi başlıyor: CEO açıkladı
Anlık mesajlaşma hizmeti olan Telegram, asıl amacından biraz uzaklaşarak rakiplerinin sunduğu Hikayeler özelliğini platforma getireceğini açıkladı.

WhatsApp, Hikayeler özelliğini getirmesiyle uzun zaman çok konuşulmuştu. Öyle ki Meta'ya ait bu platform asıl amacından uzaklaştığı için epey tepki de toplamıştı. Bu nedenle Telegram, son zamanda yükselişe geçerek WhatsApp'ın ezeli rakibi olmayı başardı.

Ancak zaman gösterdi ki Telegram da artık WhatsApp gibi asıl amacının dışına çıkıyor. Şirketin CEO'su, diğer rakiplerinin sunduğu 'Hikayeler' özelliğinin Telegram'a geleceğini resmi olarak açıkladı.

Hikayeler, Telegram'a geliyor

Yapılan açıklamaya göre Telegram artık, 6 ila 48 saat arasında belirli bir süre boyunca saklanabilen Hikayeler özelliğine sahip olacak. Açıklama Messenger'ın kurucusu Pavel Durob tarafından Telegram üzerinden geldi.

Durov, Hikayelerin temel gizlilik ayarlarını destekleyeceğini vurguladı - Hikayeleri kimlerin görüntüleyebileceğini özellikle seçmek mümkün olacak. Ayrıca bölüm, ana içeriğin görüntülenmesini engellemeyecek şekilde kompakt bir arayüzde yer alacak.

Buna ek olarak belirli bir kişiden Hikaye'yi gizlemek de mümkün olacak. Ayrıca bir video ve fotoğrafa altyazı eklenebileceği de verilen bilgiler arasında. Peki Hikayeler Telegram'a ne zaman gelecek?

Drov kesin bir tarih vermedi ancak Telegram için Hikayeler özelliğinin Temmuz ayının başından itibaren sunulması bekleniyor.

Son Haberler