Bunlara dikkat ederseniz şarjı bitmeyecek! Laptoplarda pil tasarrufu yapmanın yöntemleri

Bunlara dikkat ederseniz şarjı bitmeyecek! Laptoplarda pil tasarrufu yapmanın yöntemleri
Dizüstü bilgisayarınızın şarjı hemen bitiyor mu? Size kısa süreli etki edebilecek, şarj aleti yanınızda yoksa hayat kurtaracak bilgiler sunuyoruz. İşte bilgisayarın pil ömrünü uzatacak yöntemler...

Dizüstü bilgisayarınızın şarj sorunu varsa ve şarj aleti yanınızda değilse o zaman yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. Bazı basit önlemler alarak bilgisayarınızın şarj süresini uzatabilirsiniz.

Ekran parlaklığınızı manuel olarak ayarlamak, Wi-Fi'yi kapatmak ve uygulamaların arka planda çalışmasını engellemek gibi atabileceğiniz birçok adım bulunuyor. İşte bilgisayarınızın daha iyi çalışmasını ve uzun süre açık kalmasını sağlayacak ipuçları:

1- Güç Modu Ayarını Yapın

Windows PC'de pil tasarrufu yapmanın en iyi yolu güç modu ayarlarınızı yapmaktır. Bunun yanında ekran parlaklığını azaltın. En iyi yöntemlerde biri bu olacaktır. Çünkü ekran parlaklığı ne kadar açıksa pilden o kadar fazla yiyor diyebiliriz.

2- Wi-Fi Kapatın

Eğer bilgisayarda internetle işiniz yoksa o zaman interneti kapalı tutmalısınız. Arka planda çalışan uygulamaları da kapattığınızda ciddi şekilde tasarruf edebilirsiniz.

3- Yüksek sesle müzik açmayın

Bilgisayarınızın uzun süre şarjı dayansın istiyorsanız müzik sesini yüksek açmayın. İşinizin dışında yapacağınız her işlem, pilinizin azalmasına sebep olacak bunun farkında olmalısınız.

4- Oyun oynamayın ya da video izlemeyin

Sadece iş için bilgisayar başındaysanız o zaman yalnızca işinizi yapın. Performans gerektiren oyunları oynamayın ve video izlemeyin. Bunlar pili ciddi şekilde azaltacaktır.

Son Haberler