Chrome masaüstü için iki yeni mod geliyor

Chrome masaüstü için iki yeni mod geliyor
Bir rapora göre Google, Chrome tarayıcısının masaüstü sürümü için Enerji tasarrufu ve Bellek tasarrufu olmak üzere iki yeni performans modunu yakında kullanıma sunacak.

The Verge tarafından yayınlanan bir rapora göre, teknoloji devi Google, kullanıcıların tarayıcılarının bellek kullanımını yüzde 30'a kadar azaltmalarına yardımcı olacak ve bir cihaz düşük güçle çalışırken pil ömrünü artıracak Enerji tasarrufu ve Bellek tasarrufu modlarını duyurdu.

Bellek tasarrufu moduyla etkin olmayan sekmelerin kaldırılması da gelişmiş bir sörf deneyimi sağlayabilir. Ayrıca, kullanıcılar en iyi performansı korumak için önemli siteleri bellek tasarrufundan muaf olarak kategorize edebilirler. The Verge, Chrome ile çalışan bir cihazın gücü yüzde 20'ye düştüğünde, Enerji Tasarrufu modunun en iyi pil ömrünü en üst düzeye çıkaracağını ve video ve animasyon içeren ağır web sayfalarındaki görsel efektlerle birlikte arka plan etkinliğini azaltacağını bildiriyor.

Özellikle, Google Chrome web için her iki mod da Chrome masaüstü sürümünün (m108) bir parçası olarak başlatılacak ve dünya genelindeki kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak. The Verge'ün haberine göre, bu yeni modlar başlatıldıktan sonra Chrome'daki üç noktalı ayarlar menüsünün altında görülebilecek.

Bu arada Google, arama devi operasyonları düzene sokma ve maliyetleri düşürme baskısıyla karşı karşıya olduğu için, haritalama hizmeti Waze üzerinde çalışan ekibi şirketin Haritalar ürününü denetleyen grupla birleştirmeyi de planlıyor.

Bir Google sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Google, Waze'in 500'den fazla çalışanını Cuma gününden itibaren şirketin Maps, Earth ve Street View ürünlerini denetleyen Geo organizasyonu ile birleştirmeyi planlıyor.

Sözcü, Waze CEO'su Neha Parikh'in bir geçiş döneminin ardından görevinden ayrılacağını söyledi. Google, Waze'i bağımsız bir hizmet olarak sürdürmeyi planladığını ve yeniden yapılanmanın bir parçası olarak herhangi bir işten çıkarma yapmayı planlamadığını söyledi.

Google, yeniden yapılanmanın Waze ve Maps ürünleri arasında çakışan harita yapım işlerini azaltmasını beklediğini söyledi.

Son Haberler