Dünyaya dev astroit yaklaşıyor: On otobüsten daha büyük

Dünyaya dev astroit yaklaşıyor: On otobüsten daha büyük
Son dönemlerde sık sık gündeme gelen dev asteroid üzerinde ki araştırmalar tedirgin etmeye başladı. Yapılan araştırmalar üzerine dünya yakınlarına tehlikenin yaklaştığı belirtildi.

Gökyüzünde farklı farklı cisimler görülmeye devam ederken çeşitli boyutlarda olmak üzere korkutucu manzaranın oluşmasını sağladı. Dünya yakınlarından dev astreoid geçeceği bilgisi verildi.

BU KADAR BÜYÜK ASTREOİD Mİ OLUR?

2013 WW44 olarak etkilenen 91 metre uzunluğunda astreoidin dünyaya yakınlaştığı görüldü. 11.8 kilometre hızla hareket halinde olan cismin ise on otobüsten daha büyük olduğu gözlemlendi.

astreoid

NASA’nın Yakın Dünya Nesne Çalışmaları Merkezi, on yıl önce izlemeye başladığı kayanın 3,3 milyon kilometre güvenli bir mesafe üzerinden geçeceği görüldü. Bu mesafe fazlasıyla büyük bir mesafeye neden olurken güneş sistemimizin boyutunu düşündüğümüzde daha da yakın karşılaşma olacağı tahminler arasında.

Asteroitler genellikle Dünya’ya yakın yerlerden geçer. Fakat bunların arasında çok az tehdit oluşturan asteroitler var. Her şeye rağmen bakıldığında ilerik i zamanlarda dünya için tehlike arz etmeyeceği anlamına gelmiyor. NASA ve ESA gibi birçok ajans bu tür oluşabilecek tehditler için izlemelere devam ediyor. 

Son Haberler