Elon Musk, kendi yapay zeka aracını açıkladı

Elon Musk, kendi yapay zeka aracını açıkladı
Elon Musk, verdiği bir röportajda yapay zeka aracı olan "TruthGPT" üzerinde çalıştıklarını belirterek, kendi yapay zeka aracını tanıttı.

Milyarder iş insanı Elon Musk, birkaç gündür bir röportaj ile gündemde. Fox News'den Tucker Carlson ile yapılan bu röportaj, Elon Musk'ın gündeme ilişkin değerlendirmelerini, itiraflarını ve geleceğe yönelik projelerini ortaya koyuyordu. Gelin bu röportajın detaylarına yakından bakalım.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Elon Musk'ın Twitter ile ilgili itirafından bahsetmiştik. Bu itirafa göre ABD hükümeti ile bazı istihbarat kaynakları, Twitter'daki tüm verilere -kullanıcı mesajları dahil- erişebiliyorlardı. Dün gece yayınlanan birinci bölüm, Elon Musk'ın bu konudaki planlarını gözler önüne serdi.

Twitter'a uçtan uca şifrelenmiş mesaj özelliği geliyor!

Elon Musk, "Aklımı başımdan aldı." ifadeleriyle açıkladığı mesele ile ilgili adım attığını duyurdu. Röportaja göre Twitter geliştiricileri, mesajlara uçtan uca şifreleme getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Elon Musk'ın açıklamasına göre üzerinde çalışılan özellik, çok büyük bir ihtimalle nisan ayı sona ermeden duyurulacak.

Eğer Elon Musk'ın Twitter itirafı ile ilgili tüm detayları öğrenmek isterseniz:

"TruthGPT" isimli yeni bir yapay zeka geliyor!

Elon Musk, bundan birkaç ay önce Twitter'da bir paylaşım yapmış ve "İhtiyacımız olan şey TruthGPT" ifadelerini kullanmıştı. O paylaşımda, milyarder iş insanının ne demek istediği anlaşılamamıştı. Ancak Fox News röportajı bu durumu değiştirdi. Musk, TruthGPT olarak isimlendirdiği yeni bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu yapay zeka, evrenin nasıl oluştuğunu anlamak ve "gerçeği aramak' için özel olarak dizayn edilecek.

Elon Musk'a göre TruthGPT, insanlığı yok etmeye çalışacak yapay zeka teknolojilerinin karşısında duracak. Milyarder iş insanı, yapay zekanın evreni anlamaya odaklanacağından ve insanların da evrenin bir parçası olduğundan, TruthGPT'nin insanlığı yok etmek gibi bir amaca sahip olamayacağını ifade ediyor.

Elon Musk'ın TruthGPT'sinin neler sunacağı şimdilik belli değil. Ancak Musk, bu yapay zekanın OpenAI ve ChatGPT'ye iyi bir alternatif olacağından bahsetti. Buradan, TruthGPT'nin yine dil odaklı bir model olarak karşımıza çıkabileceğini belirtebiliriz. Ancak şimdilik bununla ilgili konuşmak için erken. Elimizdeki tek sağlıklı veri, Elon Musk'ın sessiz sedasız "X.AI" isimli bir yapay zeka şirketi kurmuş olması.

X.AI ile ilgili detaylı bilgi edinmek isterseniz:

Elon Musk'ın Tucker Carlson'a verdiği röportajın ikinci bölümü, bu gece saat 03:00'te yayınlanacak. Bakalım yarın sabah, Elon Musk'ın hangi bomba açıklamalarıyla uyanacağız.

Son Haberler