Elon Musk, Twitter CEO'luğunu bugün devrediyor!

Elon Musk, Twitter CEO'luğunu bugün devrediyor!
Elon Musk, şirket yöneticiliğini üstlenecek "aptal" birini bulur bulmaz CEO'luk görevini bırakacağını açıklamıştı. Ünlü milyarder, bugün Twitter CEO'luğunu Linda Yaccarino'ya devredecek.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter için yeni bir CEO'yu işe aldığını ve yeni CEO'nun yaklaşık 6 hafta içinde görevine başlayacağını açıklamıştı. O isim koltuğu artık bugün devralıyor.

Twitter'ı satın aldıktan sonra CEO olarak kendisini atayan Elon Musk, daha sonra sosyal medyadan yaptığı ankette görevde kalıp kalmayacağına dair oylama yaptı. Oylamada çoğunluk, Musk'ın görevini bırakmasını istedi. İlk başta bu ankete riayet etmeyen Musk, daha sonra yeni bir CEO'yu işe aldığını duyurdu.

Şirketteki görevinin ne olacağına da değinen Musk, kendi rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olacağını, ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini ifade etti.

YENİ CEO GÖREVİ DEVRALACAK

Elon Musk, şirketin CEO'sunun Linda Yaccarino olduğunu açıkladı. Yaccarino, Twitter CEO'su olarak Elon Musk'tan görevi bugün devralacak.

Yaccarino, daha önce küresel reklamcılık şefi olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda kendisi Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) Çalışmanın Geleceği Görev Gücü'nün başkanlığını da yapıyor.

Musk, şirketin yöneticiliğini üstlenecek kadar "aptal" birini bulur bulmaz Twitter CEO'luğu görevinden istifa edeceğini, sonrasında sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtmişti.

Son Haberler