Elon Musk' yapay zeka şirketi xAl çalışmalara başladı

Elon Musk' yapay zeka şirketi xAl çalışmalara başladı
Elon Musk, yapay zekâ üzerine çalışacak yeni şirketi xAI'yi devreye soktu. Şirketin internet sitesi açılırken, misyon ve vizyon açıklaması da yapıldı. İşte detaylar...

Milyarder iş insanı Elon Musk, bundan birkaç ay önce yeni bir yapay zekâ şirketi ile karşımıza çıktı. ABD'nin Nevada eyaletinde kurulduğu tespit edilen "xAI" isimli şirket, o dönemler büyük gizemlere sahipti. Öyle ki şirketin misyonu, vizyonu veya çalışanları bilinmiyordu. Hatta Elon Musk, kurulan bu şirketin tek yöneticisi olarak görünüyordu. Şimdiyse bu şirket ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

An itibarıyla xAI'nin internet sitesi yayına alındı. Ayrıca Elon Musk'ın ekibi de belli oldu. Öte yandan; bu şirketin misyon ve vizyonu ile Elon Musk'ın uzun zamandır gündemde olan "X Corp" isimli şirketi ile olan bağlantısı da açıklandı. Gelin hep birlikte, Elon Musk'ın yeni şirketi xAI ile ilgili olarak bilinen her şeye yakından bakalım.

xAI ne iş yapacak?

"GAFAM" bünyesinde çalışan pek çok isimle birlikte çalışacak. Hal böyle olunca şirketin daha şimdiden gelecek vadettiğini söyleyebiliriz.

xAI'nin X Corp ile ilişkisi

Elon Musk, şu ana kadar net bir açıklama yapmadı ancak X Corp'un çatı şirket olmasını istiyor. Bunu zaten Twitter Inc şirketini kapatmasından biliyoruz. Ayrıca Elon Musk'ın "her şeyin uygulaması" projesi için de X tabiri sık sık telaffuz ediliyor. Gelelim xAI ile X Corp arasındaki bağlantıya. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

İşe alımlar sürüyor

Bu arada; xAI'nin internet sitesinde aktif olarak işe alım yapıldığı ifade ediliyor. Hatta bununla ilgili bir başvuru formu da var.

14 Temmuz'da, Twitter aracılığıyla bir etkinlik gerçekleştirilecek!

xAI'nin internet sitesinde, 14 Temmuz'da (yarın) Twitter'da bir Space etkinliği gerçekleştirileceği belirtiliyor. Şu an için herhangi bir saat verilmedi ancak etkinlik ile ilgili bilgiye sahibiz. Şirketin açıklamasına göre xAI, söz konusu etkinlikte yapacağı çalışmalar ile ilgili soru-cevap gerçekleştirecek. xAI ekip üyeleriyle de bu etkinlikte tanışma imkanı yakalayacağız.

Elon Musk'ın yapay zekâ odaklı yeni şirketinin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Şirketin Twitter hesabını ise buradan takibe alabilirsiniz.

Son Haberler