Elon Musk'ın Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü: Vatandaşlar anbean kaydetti!

Elon Musk'ın Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü: Vatandaşlar anbean kaydetti!
Elon Musk'ın uzaydan internet sağlayan hizmeti Starlink, gece saatlerinde Zonguldak, Bursa ve İstanbul semalarında görüldü.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, SpaceX şirketi ile uzaydan internet sağlıyor. Starlink adı verilen uydularla sürdürülen bu proje, dünyanın her yerine yayılıyor.

Türkiye de en geç önümüzdeki yıl Starlink hizmetini kullanmaya başlayacak, ilk kez uzaydan internet hizmetini almış olacak. Ama bunun öncesinde semalarımızda yine sıralı dizilmiş Starlink uyduları görüntülendi. Bu anlar vatandaş tarafından anlık olarak kaydedildi.

Starlink, Türkiye semalarında görüldü

Vatandaşların sosyal medyadan bildirdiklerine göre Starlink, Zonguldak, İstanbul ve Bursa'nın Orhangazi ilçelerinde görüldü. Uzaydan tüm dünyaya internet sağlamayı amaçlayan bu uyduların yakında ülkemizde hizmete gireceğini de belirtelim. Peki Starlink nedir ve ne işe yarıyor?

starling-1687462506.jpg

Starlink, SpaceX'in uydu interneti projesidir. Starlink, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilen binlerce küçük uydu ile internet erişimini dünyanın her yerine ulaştırmayı hedefliyor.

Bu uydular, yer istasyonları ile haberleşerek yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet sinyalleri gönderir. Starlink kullanıcıları, bu sinyalleri özel bir çanak anten ve yönlendirici ile alabilirler. Starlink, özellikle kablolu veya kablosuz internetin olmadığı veya yetersiz olduğu bölgelerde internet erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Son Haberler