Elon Musk'tan reklam verenleri platformda tutmak için yeni özellikler

Elon Musk'tan reklam verenleri platformda tutmak için yeni özellikler
Çevrimiçi sosyal medya platformu X, reklam verenlerin ilgisini çekmek ve daha fazla kullanıcıyla bağlantı kurmalarına yardımcı olmak istiyor. Şirket, makine öğrenimi yoluyla, markaların içeriklerini hedef kitlelerinin hassasiyet ihtiyaçlarını karşılayan X içerikleriyle uyumlu hale getirebilmeleri için Hassasiyet Ayarları sunmayı planlıyor.

X, eski adıyla Twitter reklam verenlerle ilk başlarda birbirine girecek duruma gelse de platform, reklam verenleri uygulama içerisinde tutmak için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Elon Musk'ın çok sayıda değişiklik yapması ve tartışmalı politikaları reklam verenleri tedirgin etmişti. Ancak X, reklam verenler için yeni özellikler geliştirdi.

Hassasiyet ayarları

X, bir blog yazısında, reklam verenlerin markalarının mesajlarını X'te kendi benzersiz hassasiyet ihtiyaçlarını karşılayan içeriklerle uyumlu hale getirmelerini sağlayacak Hassasiyet Ayarlarını test ettiğini söyledi. Yaklaşan bir kampanyada bir markanın hassasiyet eşiğine göre değişen içerik seviyelerine bitişikliği azaltmak için makine öğrenimini kullanmayı planlıyor. Blog yazısına göre, Markalar daha sonra bireysel kampanya hedeflerini en iyi şekilde karşılayan tercih ettikleri ortamı seçebilicekler.

X'e göre amaç, markaların platformda reklam yerleşimi söz konusu olduğunda erişim ve uygunluk arasında doğru dengeyi kurmalarına yardımcı olmak.

Reklamverenler için yeni blok listesi

Blog yazısına göre, reklam verenlerin Ana Sayfa Zaman Çizelgesinde güvenli olmayan anahtar kelimelerle bitişik görünmesini önlemeyi amaçlayan yeni bir otomatik, endüstri standardı engelleme listesi oluşturuldu. Bu konuda yapılan açıklamada, "Çalışmalarımız devam ediyor ve bu yeni çözümler, devam eden marka güvenliği ve uygunluk çabalarımızda önemli kilometre taşları. X, reklamverenlere daha fazla kontrol ve şeffaflık sağlamaya kararlıdır ve reklamverenler için yeni özellikler geliştirmeye devam edeceğiz" denildi.

Son Haberler