Facebook ve Instagram için ücretli abonelik yolda!

Facebook ve Instagram için ücretli abonelik yolda!
Meta'nın Facebook ve Instagram gibi platformlar için ücretli abonelik sistemi getirebileceği iddia edildi. İddia edilene göre, para ödemesi yapıldığında bu uygulamalar reklamsız şekilde kullanılabilecek.

The New York Times tarafından bugün paylaşılan bir 413 milyon dolarlık, mayıs ayında ise Avrupalı kullanıcı verilerini ABD'ye aktardığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolarlık iki cezayı şirkete vermişti.

Yani reklamsız bir deneyim sunacak ücretli aboneliğin Avrupa'nın düzenlemelerine uymak için olduğu söylenebilir. Bu da teknoloji devlerinin AB'nin regülasyonları için ciddi politika değişimleri uygulamaya başlayabileceğinin bir göstergesi. Meta, hâlihazırda AB'deki kullanıcılara hedefli reklamları göstermeme seçeneği sunuyordu.

Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan platformları bünyesinde bulunduran Meta, gelirlerinin çoğunu hedefli reklamlar yoluyla kazanıyordu. Avrupa Birliği de şirketin reklam tarafının %10'unu oluşturması nedeniyle Kuzey Amerika'dan sonraki en kazançlı ikinci bölgesiydi.

Son Haberler