Google Fotoğraflar, arama özelliğini geliştirmek için kolları sıvadı

Google Fotoğraflar, arama özelliğini geliştirmek için kolları sıvadı
Google Fotoğraflar, kullanıcıların daha rahat arama yapabilmelerini ve istediklerine ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla arama olanaklarını geliştiriyor. Test edilen yeni özellikle birlikte, arama kısmına detaylar ekleyerek fotoğrafları kısa sürede tespit edebilme olanağı tanınıyor.

Google Fotoğraflar, web sürümünde kullanıcıların istediklerini daha spesifik şekilde ifade etmelerini sağlamak amacıyla arama yapmayı hedefliyor. Şu an denenen özelliklerle birlikte, daha kısa sürede aranan fotoğraflara ulaşılması amaçlanıyor.

Kullanıcılar fotoğraflarında belirli bir yeri veya kişiyi bulmak için açıklayıcı terimler ekleyebiliyor. Yeni işlev, sonuçları fotoğrafın çekildiği tarihe, yere, alaka düzeyine göre sıralayarak daha rafine bir arama süreci yaratıyor. Google, fotoğraf ve video aramayı basitleştirmek için yeni yaklaşımları test ettiğini ve süreci daha kolay hale getirmeye çalıştığını duyurdu.

Sadece basit bir arama ile istediğiniz fotoğrafları arayabilirsiniz ve herhangi bir nesneyi, kişiyi veya önceden herhangi bir şeyi etiketlemenize de gerek yok. Ama şimdi fotoğrafları daha güçlü şekilde arayabilirsiniz.

GOOGLE FOTOĞRAF İÇİN DAHA GÜÇLÜ BİR ARAMA DENENİYOR

Google Fotoğraflar için "daha güçlü" bir arama deniyor. Google Asistan'ın doğal dil sorgularını anlayıp yanıtlayabilmesine benzer şekilde, bir öğeye ya da konuma açıklayıcı bir terim eklenebiliyor. Ayrıca, eğer bir kişi fotoğraflarda etiketlenmişse, "Charlie Golden Gate Köprüsü'nde" ve "Alice ve Bob plajda" gibi arama ifadeleriyle belirli yerlerde bu kişileri içeren görüntüler de aranabiliyor.

Bir Google temsilcisinin 9to5Google'a yaptığı açıklamaya göre şirket, bireylerin resim ve videolarını bulmalarına ve yeniden ziyaret etmelerine yardımcı olmak için sürekli olarak yeni yaklaşımları test ediyor.

Son Haberler