Google'dan ilginç hamle: Ofise çağrılan personele indirimli otel hizmeti

Google'dan ilginç hamle: Ofise çağrılan personele indirimli otel hizmeti
Google, çalışanları için çok tartışılacak bir hizmeti hayata geçirmeye karar verdi. Google, ofise çağırdığı çalışanlarına indirimli otel hizmeti sunmaya başladı. Böylece çalışanlar, aldığı maaşı yine Google'ın indirimli oteline vermiş olacak.

Google, kampüs içindeki konaklama tesislerinde indirimli otel fiyatlarını yaygınlaştırarak, çalışanlarını hibrit çalışma programlarını benimsemeye teşvik ediyor. Şirket kaynaklarına göre Google, California kampüsündeki otelinde, çalışanlarına gecelik 99 dolara konaklama imkanı sunuyor.

Google, 2022 yılında çalışanlarının haftada en az üç gün fiziksel olarak ofise gelmelerini zorunlu tutmaya başladı. Şirket, yakın zamanda politikasını rozet takibini içerecek şekilde güncelleyerek ve ofise devamlılığı performans değerlendirmelerinde bir faktör haline getirerek daha fazla yüz yüze çalışmayı zorlamaya devam etti.

Google'ın Bay View kampüsü, şirketin Mountain View Kaliforniya'daki 42 dönümlük tesisinin bir parçası olarak geçen yıl açıldı. Otel 4.000 çalışan kapasitesine sahip ve kahvaltı gibi olanaklar sağlıyor. Gecelik 99 dolarlık fiyat 30 Eylül'e kadar geçerli.

Bir avantaj olarak görülse de bazı çalışanlar işverenlerine konaklama için ödeme yapma konusunda farklı düşüncelere sahip. Bir çalışan şirket içi bir forumda "Artık maaşımın bir kısmını Google'a geri verebilirim" diye yazdı. Bir diğeri ise indirimli fiyatın San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki tek yatak odalı dairelerin ortalama fiyatından daha düşük olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan şirket Ocak ayında işgücünü 12.000 kişi azaltma kararı aldı. Bu, toplam personel sayısının yaklaşık %6'sına denk geliyor. Google CEO'su Sundar Pichai, bu zor kararın tüm sorumluluğunu üstlendiğini ve kararın kendisine büyük yük getireceğini belirtti.

Son Haberler