Google'den deep fake'in kökünü kurutacak hamle!

Google'den deep fake'in kökünü kurutacak hamle!
Teknolojinin gelişimiyle birlikte deep fake son zamanlarda en büyük sorunlardan biri haline geldi. Gerçekle yanlışı ayırt etmeyi neredeyse ortadan kaldıran deep fake'e karşı artık Google'dan çok büyük bir hamle geldi.

Google, I/O etkinliğinde Arama platformu için "deep fake" görüntülerle mücadeleye yardımcı olmak üzere tasarlanmış yeni özelliğini duyurdu. Bu özelliğe "About This Image" (Bu Görüntü Hakkında) adı veriliyor ve insanları kandırmak ya da yanlış bilgi yaymak için tasarlanmış sahte görüntüleri anlamak için önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

Google'ın blog yazısı, özelliğin Arama'da bulunan resimler hakkında üç şeyi göstereceğini belirtiyor. İlk olarak, görüntünün Google tarafından ilk ne zaman dizine eklendiği hakkında bilgi sunacak. Ayrıca görüntünün çevrimiçi olarak ilk kez nerede göründüğünü de gösterecek. Son olarak, sosyal medya, haber siteleri ve hatta doğrulama siteleri gibi yerlerde görünüp görünmediğini ortaya koyacak.

Google'ın yukarıda da görebileceğiniz örnek ile desteklediği açıklaması şu şekilde: "Bir görüntüyle ilgili bu arka plan bilgileri sayesinde, bir görüntünün güvenilir olup olmadığını veya ikinci kez bakmanız gerekip gerekmediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Örneğin, "About This Image" ile, aşamalı bir aya inişin tasvir edildiği bu görselin yapay zeka tarafından oluşturulduğuna dikkat çeken haber makalelerini görebileceksiniz."

"About This Image" özelliği ilk olarak yaz aylarında ABD'de kullanıma sunulacak. Diğer bölgelere de yıl sonuna kadar gelmesini bekleyebiliriz.

Son Haberler