Google'ın yeni telefon serisi görücüye çıktı: İşte Pixel 8 Pro özellikleri

Google'ın yeni telefon serisi görücüye çıktı: İşte Pixel 8 Pro özellikleri
Google'ın yeni telefon serisi gün yüzüne çıktı! İşte kullanıcıyı heyecanlandıran özellikler...

Google, akıllı telefon sektöründe önde gelen bir konuma ulaşmak için Pixel modelleriyle iddialı bir şekilde ilerliyor. Şirket, bu yılın son çeyreğine doğru yeni nesil telefonu Pixel 8'i tanıtmaya hazırlanıyor. Google'ın Pixel 8 Pro modeline ilişkin önemli detaylar ortaya çıktı ve prototip paylaşıldı.

google telefon serisi

Pixel 8 Pro, yüksek performanslı bir deneyim sunmak için 12 GB Samsung LPDDR5 RAM'e sahip olacak. Ayrıca 128 GB depolama alanıyla kullanıcılara geniş bir veri depolama seçeneği sunacak. Bu yeni seri, güçlü bir işlemci olan Tensor G3'ü bünyesinde barındıracak. Cortex-A510 çekirdeği ve dört Cortex-A715 çekirdeğini bir araya getiren dokuz CPU çekirdeği, 3.0 GHz hızında tek bir yüksek performanslı Cortex-X3 çekirdeğiyle birlikte çalışacak.

Kamera özelliklerine gelindiğinde, Pixel 8 Pro, 50 megapiksel Samsung ana kameraya ve 64 megapiksel ultra geniş Sony sensöre sahip olacak. Bu, kullanıcılara yüksek kalitede fotoğraf ve video çekme imkanı sunacak. Ayrıca, Pixel 7 serisine göre batarya kapasitesinde de bir iyileştirme yapılacak. Pixel 8 Pro, 4.950mAh bataryayla daha uzun süreli kullanım sağlayacak.

Tasarım açısından, Pixel 8 selefine göre daha kompakt bir yapıya sahip olacak. Yaklaşık olarak 150,5 x 70,8 x 8,9 mm veya 5,1 mm daha kısa, 2,4 mm daha dar ve 0,2 mm daha ince olacak. Ayrıca, arka kamera alanı da daha geniş tutulacak, böylece daha etkileyici fotoğraf ve video çekimleri mümkün olacak.

Pixel 8'in test aşamasında olduğunu görüyoruz. Bu yeni seriyle Google'ın akıllı telefon pazarında daha da iddialı bir konuma gelmesi ve kullanıcılara gelişmiş özellikler sunması bekleniyor.

Son Haberler