Halk TV ve Sözcü TV'ye Google sansür uyguluyor iddiasına Google uzmanı yanıt verdi

Halk TV ve Sözcü TV'ye Google sansür uyguluyor iddiasına Google uzmanı yanıt verdi
Son günlerde Halk TV ile Sözcü TV'nin internet siteleri Google tarafından kendilerine sansür uygulandığını iddia etmeye başladı. SEO ve Google konusunda uzman isimlerden biri olan Sadık Şimşek bu iddialara yanıt verdi

TGRT Haber ve Türkiye Gazetesi internet sitelerinde Trend Haberler Müdürü olarak görev yapan Google ve SEO uzmanı Sadık Şimşek'ten Sözcü ile Halk TV'nin sansür iddialarına tepki.

Sadık Şimşek kişisel internet sitesinde konuyla ilgili olarak şunları yazdı;

Google ve SEO uzmanı olarak bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Son zamanlarda, Sözcü gazetesi ve Halk TV internet sitelerine sansür uygulandığı iddiaları gündemi meşgul etmektedir. Ancak bu iddiaların doğruluk payı oldukça düşüktür.

halktv-sozcu.jpg
Örneğin, Halk TV'ye içerik girdiğim dönemde %150 hit artışı elde ettik. Bu artışın nedeni, Google politikalarına uygun hareket etmemizdir. Ancak, sonrasında yapılan hatalar nedeniyle sitenin keşfet trafiği normal şartlarda sıfırlanmalıydı. Kopya haberler, alıntılanan kaynaklara atıfta bulunmama ve karşı sitelerden linklerle içerik kopyalama gibi hatalar yapıldı. Bu durum, iş bilmeyenler tarafından yönetilen sitelerin performansını düşürmektedir.

Özetle, Google sansür uygulamamaktadır. Ancak, sitelerin performansını etkileyen hatalar yapıldığı takdirde, Google politikalarına uygun hareket eden sitelerin öne çıkması kaçınılmazdır. Bu nedenle, sitelerin yöneticileri ve içerik üreticileri olarak, Google politikalarına uygun hareket etmeli ve kaliteli içerikler üretmeliyiz.

Sadık Şimşek

sadiksimsek58@gmail.com

Son Haberler