Hollanda'dan dikkat çeken davranış...Vatandaşa bedava güneş kremi dağıtılıyor

Hollanda'dan dikkat çeken davranış...Vatandaşa bedava güneş kremi dağıtılıyor
Hollanda hükümeti, çok alışık olmadık bir davranış sergiledi. Vatandaşlara ücretsiz krem dağıtılıyor. Peki ama neden?

Hollanda hükümeti, diğer ülkelere örnek gösterilecek bir davranışa imza attı. Bunun sebebi ise cilt kanserinin önüne geçmek.

Hollanda'da cilt kanseri vakaları rekor seviyeye ulaştı. Bu nedenle hükümet, vatandaşlarına ücretsiz güneş kremi sağlamak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ülke genelinde okullar, festivaller, parklar, spor salonları ve kamusal alanlarda güneş kremi dağıtıcıları kuruldu. Böylece herkesin güneş korumasına maliyetten etkilenmeden erişebilmesi amaçlandı.

Güneş kremi her alanda dağıtılacak

Güneş kremi kullanmanın cilt kanserine karşı en iyi önlem olduğunu belirten uzmanlar, güneş kremi sürmenin diş fırçalama gibi bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğini vurguluyorlar. Özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren güneş kremi kullanmaya alıştırılması gerektiğini söylüyorlar.

Havanın bir hayli sıcak olduğu Hollanda'da ise bu yaz sıcaklıkların 30-35 dereceye çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin kendilerini korumayı ihmal etmemeleri gerekiyor. Güneş kremi dağıtıcıları sayesinde Hollandalılar hem sağlıklarını hem de bütçelerini koruyabilecekler.

Öte yandan NOS'un bildirdiğine göre, bir klinik sözcüsü, cilt doktorlarından birinin pandemi sırasında el dezenfektanı sağlamak için kurulan dağıtıcıları güneş kremi tutacak şekilde dönüştürme fikrini ortaya attığını söyledi. Ülkenin batısındaki sahil kasabası Katwijk'ten Meclis Üyesi Jacco Knape ise şunları söyledi: "Biraz pahalıya mal oluyor ama insanların sağlığını çok önemsiyoruz. Güneşin tadını çıkaran ancak kendilerini korumayı ihmal eden insanları düzenli olarak görüyoruz ve Katwijk ortalama güneş miktarının üzerine çıktığı için bu iyi değil."

Son Haberler