Instagram’da en çok neyde zaman geçiriyoruz? Meta ‘yüzde 24’ arttı diyerek açıkladı!

Instagram’da en çok neyde zaman geçiriyoruz? Meta ‘yüzde 24’ arttı diyerek açıkladı!
Meta, Instagram’da kullanıcıların en çok neyde zaman geçirdiğini açıkladı. Meğer TikTok gibi olmasının sebebi de buymuş…

Sosyal medyanın en popüler platformlarında ilk sıra TikTok ve Instagram’ın liderliğinde. Milyonlarca, hatta milyarlarca kullanıcı günlük hayatlarında bu platformlarda vakit geçiriyor.

Peki Instagram’da en çok hangi alanlarda zaman geçiriyoruz, veya ne ile en çok ilgileniyoruz? Meta, 1. çeyrek kazançlarını açıklarken kullanıcıları ilgilendiren verileri de açıkladı.

TİKTOK’A BENZEDİ, KULLANIM SÜRESİ ARTTI!

Instagram’ın son zamanda TikTok’a benzemesi en tepki toplayan hareketlerinden biri. Meta bu konuda her ne kadar Instagram’ın temel amacından çıkmadığını belirtse de, ne yazık ki uygulamaya gelen güncelleme ve yenilikler okları tersine çeviriyor.

Öyle ki son açıklanan veriler de Instagram’da geçirilen zamanın çoğunluğunun Reels özelliğinden geldiğini ortaya koyuyor.

reel.jpg

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Meta CFO’su Susan Li, 2023 1. Çeyrek kazanç raporunu açıkladığı toplantıda, şirketin kısa video ürünü Reels’in piyasaya sürdüklerinden bu yana kullanıcıların daha fazla vakit geçirmeye başladığını belirtti.

YÜZDE 24 ARTIŞ

Şirket yetkilileri tarafından paylaşılan verilere göre Reels’in hayatımıza girmesiyle, Instagram’da geçirilen süre yüzde 24 artış gösterdi.

Meta’ya göre, Instagram'daki bu yüksek katılım, TikTok'a benzer bir şekilde kullanıcılara yeni içerik sağlayan yapay zeka destekli Reels önerilerine yaptığı yatırımdan kaynaklanıyor.

SON 6 AYDA İKİYE KATLANDI

Zuckerberg, kazanç çağrısının bir transkriptinde, "Reels ayrıca, insanların Reels'i her gün iki milyardan fazla yeniden paylaşmasıyla daha sosyal olmaya devam ediyor ve son altı ayda ikiye katladı" ifadelerini kullanırken açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Tavsiyelere ve sıralama sistemlerine yaptığımız yatırım, bugün keşif motorumuz, Reels ve reklamlarımızda gördüğümüz birçok sonucu sağladı. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden gelen içeriğin yanı sıra, artık Facebook ve Instagram akışlarınızdaki içeriğin %20'den fazlası, takip etmediğiniz kişiler, gruplar veya hesaplardan gelen yapay zeka tarafından öneriliyor. Tüm Instagram'da, gördüğünüz içeriğin yaklaşık %40'ı bundan ibaret."

Son Haberler