iPhone 14 ve 14 Pro sahipleri pil kapasitesinin 1 yılı geçmeden düşmesine tepkili!

iPhone 14 ve 14 Pro sahipleri pil kapasitesinin 1 yılı geçmeden düşmesine tepkili!
Bir yıldan daha kısa bir süredir kullanılan iPhone 14'lerin pilleri, daha şimdiden arıza çıkarmaya başladı. Kullanıcıların yorumlarına göre telefonların pil kapasitesinde ciddi bir düşüş oldu.

Bazı iPhone 14 ve iPhone 14 Pro sahipleri, bir yıldan az bir süredir kullandıkları telefonlarının pillerinin beklenenden daha fazla zayıfladığı konusunda şikayetlerde bulunmaya başladı. AppleTrack'ten Sam Kohl Temmuz ayında attığı tweet'te iPhone 14 Pro'sunun maksimum kapasitesinin şimdiden yüzde 90'a düştüğünü ve bu düşüşün sahip olduğu önceki iPhone'lara kıyasla çok daha hızlı olduğunu belirtti.

Kohl dün konuyla ilgili bir video yayınlayarak, özellikle 999 dolarlık fiyatı göz önüne alındığında telefonu tavsiye etmesinin zorlaştığını söyledi. Resmi olarak Apple, iPhone pillerinin 500 tam şarj döngüsünde orijinal kapasitesini yüzde 80'e kadarını koruması gerektiğini söylüyor.

Bu rakamları gören tek kişi o da değil. Kıdemli teknoloji köşe yazarı Joanna Stern, bu hafta bülteninde iPhone 14 Pro'sunun yüzde 88 pil kapasitesine düştüğünü yazdı. The Verge'de ise raporlar karışık; iki 14 Pro yüzde 93 ve 91'e düşmüş, bir diğeri ise yüzde 97'de.

My iPhone 14 Pro is down to 88% battery capacity after less than a year.

Is it because I use my phone too much and have already hit 450 charge cycles?! (That's what Apple Store says.) Is it from heat from fast charging? Is there something up with the battery?

My newsletter…

— Joanna Stern (@JoannaStern) August 11, 2023

iPhone'lar için pil sağlığı izleme özelliği iOS 11.3 güncellemesiyle gelmişti. Apple konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Son Haberler