iPhone 16 beklentileri boşa çıkardı: Batarya performansı üzecek

iPhone 16 beklentileri boşa çıkardı: Batarya performansı üzecek
Görünüşe göre Apple, iPhone 16 modellerinde kullanılması beklenen A17 Bionic işlemci için farklı planlar yapmaktadır. Ayrıntılar haberimizde...

Son raporlar, Apple'ın yakında piyasaya süreceği iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin güçlü bir işlemci olan A17 Bionic'i kullanacağını gösteriyor. Bu yeni işlemci, Apple'ın TSMC ile işbirliği yaparak geliştirdiği N3B işlem süreciyle üretilecek. Ancak gelecekte çıkması planlanan ikinci nesil A17 Bionic için bazı değişikliklerin olabileceği konuşuluyor. Apple'ın sürekli olarak yenilikçi teknolojileri takip ettiği ve işlemci performansını artırmak için sürekli olarak araştırma yaptığı düşünüldüğünde, ilerleyen yıllarda daha da gelişmiş bir işlemciyle karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz.

IPHONE 16 A17 BIONIC İŞLEMCİ HAKKINDA YENİ BİLGİLER

a17 işlemci

Güncel bilgilere göre, Apple'ın gelecek iPhone 16 modellerinde kullanacağı A17 Bionic işlemcisi için planlar değişmektedir. Şirket, N3E işlem sürecini kullanarak A17 Bionic'i üretmeyi düşünmektedir. Bu kararın, maliyet sorunları nedeniyle daha az verimli bir üretim sürecini tercih etmelerinden kaynaklandığı söylenmektedir.

N3B, Apple ve TSMC tarafından ortaklaşa geliştirilen orijinal 3nm üretim sürecidir. Öte yandan N3E, diğer TSMC müşterilerinin daha basit ve erişilebilir bir üretim süreci olarak kullanabileceği bir seçenek olacaktır. Apple, maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı hedefleyerek daha düşük verimli bir üretim süreci olan N3E'yi tercih etmektedir.

N3E, N3B'ye kıyasla daha az EUV (EUV litografi) katmanı ve daha düşük bir transistör yoğunluğuna sahiptir. Bu, işlemcinin daha düşük verimlilikle çalışabileceği anlamına gelir. Ancak N3E'nin daha hazır bir üretim süreci olması, daha iyi performans sunabileceği spekülasyonlarına yol açmaktadır.

Apple başlangıçta A16 Bionic çipi için N3B'yi kullanmayı planlamış olsa da, üretim sürecinin zamanında hazır olmaması nedeniyle mevcut işlemcilerinde N4'ü tercih etmek zorunda kaldı. Muhtemelen Apple, gelecekteki A18 ve A19 işlemcilerinde N3 üretim sürecini kullanacaktır.

Son Haberler