iPhone kullananların beklediği haber: iOS 17 beta 3 sürümü yayınlandı

iPhone kullananların beklediği haber: iOS 17 beta 3 sürümü yayınlandı
Apple'dan iOS 17 beta 3 sürümü müşterilere sunuldu! İşte gelen yenilikler...

Apple, geliştiriciler için heyecan verici bir haberle karşımıza çıkıyor. iOS 17 beta 3 sürümü, kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla yapılan küçük değişiklikler ve yeniliklerle birlikte yayınlandı. Apple'ın devrim niteliğindeki işletim sistemi iOS 17, geliştiricilerin geri bildirimlerine dayanarak daha da iyileştiriliyor ve halka açık beta sürümüne bir adım daha yaklaşıyor. İşte iOS 17 beta 3 sürümünde bulunan bazı ilgi çekici özellikler...

iOS 17'nin ilk beta sürümü, WWDC etkinliğinden hemen sonra 5 Haziran'da yayınlanmıştı. Ardından 21 Haziran'da iOS 17 beta 2 sürümü geldi ve bu sürümde AirDrop güncellemesi, Ayarlar'da bazı değişiklikler ve Apple Müzik'te şarkılar arası geçiş ayarı gibi küçük yenilikler bulunuyordu. Beklenen üçüncü beta olan iOS 17 beta 3 sürümü ise 5 Temmuz'da yayınlandı.

hacettepe yemek

iOS 17 beta 3 sürümünde yapılan değişikliklere ve yeniliklere bakacak olursak, Apple'ın Son Silinenler albümünde ufak bir düzenleme yaptığı görülüyor. Ekranın altında bulunan üç nokta simgesine dokunarak kurtar ve sil seçeneklerine erişebilme imkanı sunuldu. Fotoğraflardan hiçbiri seçilmediğinde "Tümünü Sil" ve "Tümünü Kurtar" seçenekleri görüntülenirken, fotoğraflar seçildiğinde geri getirme veya silme seçeneği sunuluyor. Ayrıca, bir veya daha fazla Live Photo seçildiğinde yeni "Video Olarak Kaydet" seçeneği de eklenmiş.

Ruh Hâli bölümünde yapılan küçük tasarım iyileştirmeleri ise Sağlık uygulamasında dikkat çekiyor. Çeşitli duyguların renkleri değiştirilerek butonlarla arka planın ruh hali seçimleriyle uyumlu hale getirildi. Ayrıca, ruh hallerini planlı bir şekilde günlüğe kaydetmek için hatırlatıcı açma seçeneği sunuldu.

iphone

Apple Music uygulamasında ise şarkılara katkıda bulunanların bilgilerinin görüntülenebilmesi sağlandı. Çalan, aranan veya çalma listesindeki bir şarkının yanında bulunan üç noktalı simgeye dokunarak, performans sanatçıları, besteciler, prodüksiyon ve teknik ekibin bilgilerine erişilebiliyor. Ayrıca, bu bölümde şarkı sözlerinin tamamını görme seçeneği ve mevcut ses kalitesi hakkında bilgilendirme, kayıpsız veya Dolby Atmos gibi özellikler hakkında bilgi sağlanıyor.

iOS 17 public beta sürümü ise yakın bir zamanda tüm kullanıcılar için erişime açılacak. Muhtemelen iOS 17 beta 3 sürümü ile aynı özelliklere sahip olacak olan public beta sürümü, Temmuz ayı başlarında başlatılması bekleniyor.

Son Haberler