iPhone sahiplerine kötü haber: Artık Spotify Premium kullanamayabilirsiniz

iPhone sahiplerine kötü haber: Artık Spotify Premium kullanamayabilirsiniz
Apple kullanıcılarına kötü bir haber de Spotify uygulamasından geldi. Artık uygulamayı kullanamayabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Milyonlarca insan tarafından kullanılan Spotify uygulaması iPhone kullanıcılarını üzdü! Artık kullanılmayacak. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SPOTİFY ARTIK KULLANILMAYACAK

App Store birçok farklı uygulama içi satın alma özelliği olan uygulamaları kullanıcılarına sunuyor. Milyonlarca Apple kullanıcısı tarafından tercih edilen Spotify uygulaması ile App Store arasındaki anlaşmanın bozulduğu öğrenildi. Artık Spotify uygulaması ödemeleri App Store aracılığıyla yapılamayacak. Ancak 2014 ve 206 seneleri arasında ödemeye başlayan kullanıcılar iki sene arasında Spotify ödemelerini App Store üzerinden yapabiliyordu. 2014 ve 2016 senelerinde Spotify uygulaması App Store üstünden ödeme alıyordu ancak aradan geçen bu süreçte bu anlaşma bozulmuş oldu. 

spotify app store anlaşmazlığı

App Store kuralları kapsamında platform üstünden yapılan satın alımlarda yüzde 30 komisyon sağlıyor. Yani 100 TL abonelik ücretinin 30 TL'si App Store'a gidiyor. Bu durum bazı uygulama sahiplerini mağdur etse de mecbur oldukları için anlaşma sağlanıyor. Spotify uygulaması ise 2016 senesine yüzde 30 komisyon durumuna karşı çıktı ve o tarihten itibaren kullanıcıların ödemelerini banka ya da kredi kartıyla almaya başladı. Ancak bu süreçte de App Store üstünden ödeme yapan kullanıcılar olsa da uygulama kullanıcıların ödemelerini kartlarından yapmalarını istiyor. eğer kart ödeme yöntemine geçilmezse Spotify bu kullanıcıları reklamlı pakete geçirecekleri ile ilgili bir mail yolladı.

Son Haberler