iPhone'dan yeni patent başvurusu: Yuvarlanabilir iPhone'lar geliyor

iPhone'dan yeni patent başvurusu: Yuvarlanabilir iPhone'lar geliyor
Apple iPhone 15 model heyecanla beklenirken bomba gibi bir iddia ortaya çıktı! Yuvarlanabilir ekran geliyor! Tüm detaylar haberimizde.

IPhone yeni modeli piyasaya çıkmaya hazırlanırken kullanıcılar heyecanla özellikleri araştırıyor. İddialara göre yepyeni bir tasarım geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YUVARLANABİLİR EKRAN GELİYOR

Apple yeni modelleri için çalışmalarına devam ederken katlanabilir iPhone modeli çıkması iddiaları konuşuluyor. Ancak Apple markasının asıl hedefinin yuvarlanabilir ekran olduğu da iddialar arasında yer alıyor. Apple yeni modeli kullanılmadığı zaman rulo halinde sarılabilecek ve panelin üstünde şeffaf koruyucu bir tabaka yer alacak. Koruyucu tabakanın içinde de cam tabaka olabileceği ve inceliği sayesinde ekranın rulo haline getirilmesinin daha kolay olacağı konuşuluyor. 

iphone katlanabilir ekran özelliği üstünde duruyor

Patent başvurusu yapan Apple markasının bu ilk patent başvurusu da değil. Mayıs ayında ekran büyültme ve küçültme için uçlardan çekip yuvarlayabileceği bir ekran çalışması devam ediyor. Patent başvurusu yapan Apple ekran büyütüldüğü zaman nasıl çalışacağı ve hasar görmeden devam edeceği ile ilgili de açıklamalarını yaptı. Bükülebilir ekran sağlayan cam tabakanın dış yüzeyinde basınç uygulaması yapılacak ve ekran sarılmasının zarar vermesinin önüne geçilecek. Ancak bu modelin yakın zamanda çıkması kolay olmayacak. Samsun ve LG markaları da yuvarlanabilir ekran telefonlarını tanıtmaya başladı. İçerik izlemek televizyonlardaki ekran açılabiliyor ve geri çekilebiliyor. 

Son Haberler