iPhone'lara yakında uydu destekli internet ve arama özelliği gelebilir!

iPhone'lara yakında uydu destekli internet ve arama özelliği gelebilir!
Apple'ın iş ortağı Globalstar'ın FCC başvurusuna göre, Apple'ın iPhone'lardaki uydu destekli özellikleri genişletmeye çalıştığı bildiriliyor. Şirket bu özelliği sesli aramalara ve internet bağlantısına kadar genişletebilir.

PCMag tarafından yayınlanan bir rapor, iPhone'ların gelecekte daha fazla uydu destekli özelliğe sahip olabileceğini gösteriyor. Apple'ın iş ortağı Globalstar, bir FCC başvurusunda, Cupertino merkezli şirketin iPhone'lardaki uydu destekli özellikleri genişletmeye çalıştığına dair yeşil ışığı yaktı.

Apple, iPhone 14 serisi ile uydu üzerinden acil SOS özelliğini tanıtmıştı. Bu özellik sayesinde bir kişi hücresel ve Wi-Fi kapsama alanı dışındayken uydu üzerinden Acil SOS göndererek acil servislere mesaj gönderebiliyor. Kişi ayrıca Bul uygulamasını kullanarak konumunu uydu aracılığıyla insanlarla da paylaşma seçeneğine sahip.

Sesli Arama Ve İnterneti De Kapsayabilir

Rapora göre, bu özellik sesli arama ve interneti de kapsayacak şekilde genişletilebilir. FCC başvurusu, T-Mobile ve SpaceX'in "değiştirilmemiş" T-Mobile akıllı telefonları için uydu internet hizmetlerini güçlendirme planına ağırlık veriyor.

Globalstar tarafından yapılan açıklamada, Apple iPhone'lara uydu üzerinden sesli görüşme ve internet bağlantısı getirecek bir plan üzerinde çalışıyor olabileceği ima ediliyor.

Uydu üzerinden Acil SOS, iPhone 14 veya iPhone 14 Pro'nun etkinleştirilmesinden sonra iki yıl boyunca ücretsiz kullanıma açılacak. Şu anda bu uygulamada ABD'de kullanılabiliyor.

Son Haberler