iPhone'larda hiç fark etmediğiniz 4 özellik: Neredeyse kimsenin haberi yok

iPhone'larda hiç fark etmediğiniz 4 özellik: Neredeyse kimsenin haberi yok
Apple'ın iPhone'larının temelini oluşturan ekosistem, birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Ancak, bazı özelliklerin farkında olmadığınızı biliyoruz. Bu özellikler, zamandan tasarruf etmenizi veya kullanımınızı kolaylaştırmanızı sağlayabilir. İşte sizin için listelediğimiz 4 gizli iPhone özelliği...

Karanlık ortamlarda veya çekmecelerin dibinde telefonumuzu kaybetmek hepimizin başına gelebilecek bir durumdur. Özellikle gece karanlığında telefonu bulmak oldukça zor olabilir. Neyse ki, Apple bu soruna çözüm getirdi. Telefonunuzu bulmak için "Hey Siri Lumos!" dediğinizde, iPhone'unuz otomatik olarak el fenerini açacaktır. Bu sayede telefonunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz. Siri ile flaşı kapatmak isterseniz de "Hey Siri Nox!" demeniz yeterli olacaktır.

EL YAZILARINI METNE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

iPhone

El yazılarını metne dönüştürme: iOS 15 güncellemesi ile birlikte gelen bu yeni özellik, tüm iPhone modelleri için kullanılabilir hale geldi. Bu özellik sayesinde artık kağıt üzerindeki yazıları kolaylıkla metne dönüştürebilirsiniz. Sayfalarca not yazma dönemi geride kaldı. Canlı metin özelliğini kullanabilmek için Ayarlar > Genel > Dil ve Bölge adımlarını izleyerek etkinleştirmeniz gerekmektedir.

Gizli arka tuş: Aslında cihazınızın arkasında fiziksel olarak bir tuş bulunmamaktadır, ancak "Back Tap" olarak adlandırılan bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde cihazınızın arka kısmına iki kez dokunarak istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma adımlarını takip ederek bu özelliği istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

iPhone Clips: iPhone kullanıcılarının çoğu, iPhone kameralarının kaliteli olduğunu söyleyecektir. Ancak, birçok kullanıcı kameranın tam kapasitesini kullanmıyor. Apple, iPhone kullanıcıları için Clips uygulamasını sunarak kamera özelliklerini artırmayı hedefliyor. Bu uygulama sayesinde fotoğraflarınızı ve videolarınızı daha etkileyici hale getirebilir, arka planı değiştirebilir ve yeni efektler ekleyebilirsiniz.

Bu gizli iPhone özellikleri, telefonunuzu daha kullanışlı hale getirirken aynı zamanda zamanınızı da tasarruf etmenizi sağlayabilir. iPhone'unuzdaki bu özellikleri keşfetmek için Ayarlar menüsünü ve ilgili diğer bölümleri incelemenizi öneririz. Bu şekilde daha fazla özelliği keşfedebilir ve iPhone deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

Son Haberler