Kamera denildiğinde en iyilerinden olan Canon, telefon pazarına giriyor

Kamera denildiğinde en iyilerinden olan Canon, telefon pazarına giriyor
Kamera kalitesinden ödün vermeyen Canon, şimdi de telefon pazarında fark yaratmaya başlıyor. Canon, iddia edilene göre akıllı telefonlara yönelik kamera üretimine geçiş yapacak.

Akıllı telefon kamera teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, profesyonel fotoğraf makinesi sektöründe sıkıntılar baş göstermeye başladı. Telefonların kamerası o kadar yüksek kalite olmaya başladı ki insanlar artık fotoğraf makinesiyle ilgilenmeyi azalttı. Bu durumda da önde gelen markalar, gözlerini akıllı telefon pazarına çevirdi.

Canon ve Nikon gibi devler, son yıllarda satışlardan doyurucu bir karşılık alamazken, yeni anlaşmalar da zorlanmaya başladı.

CANON, AKILLI TELEFON PAZARINA KAMERA ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR

Sektörden gelen bilgilere göre Canon, akıllı telefonlarda yer alabilmek için potansiyel ortaklıklar aramaya başladı. Eğer her şey iyi giderse Canan yakın bir zamanda akıllı telefon kamerası üretimine başlayacak.

Samsung, Apple ve Xiaomi gibi büyük akıllı telefon üreticileri kendi kamera ortaklıklarını tamamlarken, Canon'un hangi markayla anlaşmaya varacağı bilinmiyor. Ancak hangi markayla anlaşırsa anlaşsın bu ortaklığın büyük ses getireceği aşikar.

Geçtiğimiz sene, Canon aldığı bir kararla DSLR makine üretimini bırakacağı ve aynasız makinelere daha fazla ağırlık vereceğini söylemişti. Talebin gelmesi durumunda yapılacak olan üretim daha düşük segmentte olacak.

Son Haberler