Kendi çipini üretmek isteyen Oppo'nun hayalleri yarı yolda kaldı

Kendi çipini üretmek isteyen Oppo'nun hayalleri yarı yolda kaldı
Oppo, kendi çipini üretmek isterken yarı yolda kaldı. Şirket, küresel ekonomideki zayıflık ve mobil endüstrideki durum nedeniyle çip tasarımı yapan yan kuruluşu Zeku’yu kapatma kararı aldı.

Bloomberg'in haberine göre, küresel ekonomideki zayıflık ve mobil endüstrideki durum nedeniyle çip tasarımı yapan yan kuruluşu Zeku'yu kapatma kararı aldı. Oppo, 2019 yılında Zeku'yu amiral gemisi modellerinde kullanılan MariSilicon görüntü işleme yongası gibi çeşitli bileşenleri tasarlamak için kurmuştu.

Oppo'nun amacı, Zeku'yla birlikte kendi donanımını tasarlayarak kendini rakiplerinden ayırmayı hedefliyordu. Ancak kapanmasıyla birlikte daha genel donanımlara bağımlı olmak zorunda kalacak. Bu kapanmanın, tam sayısı belli olmamakla beraber; Şangay, Xi'an, Pekin ve Chengdu gibi farklı yerlerde çalışan insanı etkilemesi bekleniyor.

IDC verilerine göre, Oppo, telefon sevkiyatları konusunda yıllık bazda zorluklar yaşıyor. İlk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 27,4 milyon cihaz sevk edebildi. Farklı teknoloji şirketlerinde gördüğümüz işten çıkarma furyasına benzer şekilde, Zeku'nun kapanışı Oppo'nun operasyonlarını sadeleştirmesine imkan sağlayacak. Son yıllarda ucuz krediler verilmesi, işletmelerin savurgan davranmasına neden olmuştu. Şimdi ise daha yüksek borçlanma maliyetleri yüzünden daha dikkatli davranmaları gerekiyor.

Son Haberler