Liste şampiyonlar ligi: İşte en çok kullanılan internet tarayıcıları!

Liste şampiyonlar ligi:  İşte en çok kullanılan internet tarayıcıları!
Kıyasıya rekabetin sürdüğü internet tarayıcıları arasındaki yarışta son durum paylaşıldı. İşte kullanıcılar en çok bunları tercih ediyor.

İnternet tarayıcıları arasında rekabet yıllardır sürüyor. Google, Chrome tarayıcısı ile uzun yıllardır bu alanda liderliğini sürdürürken, arkasından yapay zeka destekli Microsoft Edge, Opera ve Safari gibi iddialı tarayıcılar yer alıyor.

Pazarda rekabet hız kesmeden ilerlerken, tarayıcılar arasındaki son veriler paylaşıldı. Peki kullanıcılar en çok hangisini tercih etti?

Chrome yine zirveyi bırakmadı, ama ikinciye şaşıracaksınız

Listenin ilk sırasında beklendiği gibi Chrome yer alıyor. Hızlı, kolay kullanıcı arayüzü bulunan Chrome yine zirvede.

İkincilik ise şaşırtıcı şekilde Apple tarafından geliyor. Son verilere göre Safari ile Microsoft Edge arasında fark daraldı.

gettyimages-1072225726.jpg

Shifdelete'in haberine göre Apple Safari şu anda masaüstü tarayıcısı sıralamasında pazarın yüzde 11,87’sine sahip. Microsoft Edge ise listede yüzde 11’lik dilimle üçüncü sıraya yerleşti. Aralarındaki farkın sadece yüzde 0,87 olması bir sonraki dönemde işlerin ciddi oranda değişebileceğini bize gösteriyor. Listenin son sırasında ise efsane olarak sayılabilecek Internet Explorer var. Tamamen destek kesilmiş olsa da hala onu kullanan yüzde 0,55’lik bir kitle var.

Tüm tarayıcılar arasındaki rekabetin son durumu ise şöyle:

-Google Chrome: %66,13
- Safari: %11,87
- Microsoft Edge- %11
-Firefox: %5,65
-Opera: %3,09
-Internet Explorer: %0,55

Peki siz en çok hangi tarayıcı tercih ederdiniz? Sebebiyle beraber yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Son Haberler