MicroLED'li Apple Watch Ultra için tarih belli oldu: Herkes bunu bekliyordu

MicroLED'li Apple Watch Ultra için tarih belli oldu: Herkes bunu bekliyordu
Apple'dan yeni girişim. Artık kendi ekranını kullanacak! İşte detaylar...

Apple, uzun vadeli hedefleri arasında kendi ekranlarını üretme yolunda ilerliyor. Şirket, mikro LED teknolojisine sahip cihazlar için OLED panellerden vazgeçmeye karar verdi. Ancak bu gelişme, Apple Watch kullanıcılarını biraz bekletmeye sebep olacak.

Önemli kaynaklara göre, yeni nesil Apple Watch Ultra modeli mikro LED ekrana sahip olacak. Önceden yayınlanan raporlarda, MicroLED'li Apple Watch Ultra'nın 2024 yılında piyasaya sürüleceği belirtilmişti. Ancak TrendForce tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, şirket bu konuda bazı zorluklarla karşılaşıyor.

apple microled

Rapor, mikro LED'li Apple Watch Ultra'nın üretim planlarının tedarik sorunları nedeniyle ertelendiğini ortaya koyuyor. Buna göre, akıllı saat 2024 yerine 2026 yılında kullanıcılarla buluşacak. Şirketin bu süre zarfında, mikro LED'li iPhone'lara odaklanacağı ifade ediliyor.

Apple, mikro LED teknolojisi için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım yapmış durumda. Şirket, her pikselin gerçek ışık yayan diyotlardan oluşan mikro LED ekranları kendi üretmek istese de, başlangıçta Samsung ve LG gibi büyük şirketlerden destek alacak. Yayınlanan rapora göre, panel talebinin %60'ını bu şirketler karşılayacak.

APPLE

Sızdırılan bilgilere göre, yeni Apple Watch Ultra modeli 2.1 inç diyagonal ekrana sahip olacak. Mikro LED panel ile donatılan ürün, OLED teknolojisine kıyasla daha yüksek enerji verimliliği sağlayacak. Ayrıca mikro LED teknolojisinin, ekran yanma riskinin OLED ve AMOLED panellere göre daha düşük olduğu ve kullanım ömrünün daha uzun olduğu analistler tarafından belirtiliyor.

Apple, kendi ekran teknolojisini geliştirerek kullanıcılarına daha yüksek kaliteli ve yenilikçi cihazlar sunmayı hedefliyor. Mikro LED'li Apple Watch Ultra'nın gecikmeli olarak piyasaya sürülmesi, teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği bir gelişme olsa da, sonuçta kullanıcılar daha gelişmiş bir den

Son Haberler