Microsoft Office'de 15 yıl sonra bir ilk: Yazı tipi değişti

Microsoft Office'de 15 yıl sonra bir ilk: Yazı tipi değişti
Microsoft Office seneler sonra bir ilke imza attı! Yazı tipini değiştirdi! Tüm detaylar haberimizde.

Microsoft Office kullanıcıları için yeni değişiklikler duyuruldu. Yazı tiplerinde değişikliğe gidildi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MİCROSOFT OFFİCE YAZI TİPİ DEĞİŞTİ

Microsoft Office 15 senedir yazı tiplerinde değişiklik yapmıyordu. Yapılan çalışmalar doğrultusunda herkes tarafından sıkça kullanılan Calibri yazı tipi yerine Aptos yazı tipi geldi. Aptos yazı tipinin sans serif tarzda olması bekleniyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre yeni yazı tipi Calibri yazı tipine göre daha modern tasarımlı ve okunması daha kolay.

microsoft office yeni yazı tipi

 Aynı zamanda Aptos yazı tipi daha küçük boyutlarda kullanılıyor ve daha geniş tarz aralığında kullanılabiliyor. Kullanıcılar bu seçeneklerden faydalanarak daha rahat yazılar yazabilecek. Aptos yazı tipinde kalın tarzda başlıklar yazılabilirken normal tarzıyla paragraf yazılabilecek. Aptos aynı zamanda harf formları olarak daha düzgün şekillerde kullanılabileceği için disleksi rahatsızlığı olan insanların daha kolay okumasını sağlayacak. Önümüzdeki birkaç ay içinde çalışmaların tamamlanarak Microsoft Office kullanıcılarına sunulması bekleniyor. 

Son Haberler