Microsoft yapay zekaya dur diyecek: Çalışmalar başladı

Microsoft yapay zekaya dur diyecek: Çalışmalar başladı
Dünya, yapay zekanın telif hakkı yasalarını dikkate almadan verileri çalacağından endişe ediyor. Microsoft bu endişelere son vermek için adımlar attı.

Üretken yapay zeka çılgına döndü. Bazı vatandaşlar ise bu durumdan endişe duyuyor. Çünkü yapay zekanın veri hırsızlığı yapmasından korkuyorlar. Microsoft ise, fikri mülkiyet ihlali riskinden korkan müşteriler için düğmeye bastı. Yapay zeka sistemlerince oluşturulan içeriklerin telif hakkı ihlalinden dolayı dava açılabilmesi artık mümkün. Şirket buna hazırlanıyor. Ayrıca müşterileri için de yasal koruma sağlayacağını da belirtti. Microsoft, bu kapsamda yapay zekanın telif hakkı sorununa çözüm geliştirdi.

ChatGPT gibi bazı üretken yapay zeka araçlarının telif hakkı yasalarına uymadıkları biliniyor. Kullanıcılar kaynak gösterilmeden kopyalanması konusunda endişe duymaktadır. Aslında fikri mülkiyet hırsızlığı da bir hırsızlık türüdür. Şu anda Microsoft, kullanıcılara güven veren politikalar geliştirmiştir. Bu çalışma, Microsoft'un mevcut fikri mülkiyet çerçevesinin genişletilmesinin bir sonucudur. Microsoft'un söz konusu politikayı ise Yardımcı Pilot Telif Hakkı Sözü olarak adlandırdığı söylenmektedir.

Microsoft yapay zekaya dur diyecek Çalışmalar başladı

Microsoft, isteğe bağlı orijinal kod ve metinin yanı sıra görsel oluşturan GitHub Copilot ile Bing Chat gibi bazı ürünlerin araclığı ile yapay zeka alanına büyük yatırımlar yaptı. Yapay zeka modeli bu yetenekleri, telif hakkı sahiplerinin izni olmadan internetten kamuya açık verileri alarak kazandı.

Yapay zeka sistemleri her ne kadar çok yetenekli ve kullanışlı görünse de birçok güvenlik açığını da beraberinde getiriyor. Ayrıca yapay zeka sistemlerinin de potansiyel telif hakkı sorunlarını beraberinde getirdiği belirtiliyor. Microsoft yasal koruma sağlamayı, yapay zeka konusundaki endişelerini azaltarak müşterilerinin güvenini kazanmayı amaçlıyor.

Bu yeni sigorta, sigorta zararlarını ve yasal masrafları karşılıyor. Microsoft, teknoloji endüstrisinde üretken yapay zeka sisteminin hızla benimsenmesini umuyor. Bu nedenle müşterilerin gönül rahatlığı sağlayan ek oruma katmanı sağlar. Yeni söz kapsamında ise Microsoft'un Copilot, Bing Chat gibi apay zeka hizmetini kullanan müşterilere hukuki tazminat ödeyecek.

Microsoft yapay zekaya dur diyecek Çalışmalar başladı

Microsoft'un bu konudaki kararlılığı çok açıktır. Açıklamada, “Özellikle ticari müşterilerimizi, Microsoft Co-Pilots kullanımına dayalı veya buna dayalı olarak üçüncü taraf telif hakkı ihlalinden dolayı onlara dava açması durumunda savunacağız. Bu davadan kaynaklanan olumsuz kararları veya uzlaşmaları ödeyeceğiz.” denilmiştir.

Son Haberler