Netflix'ten çok beğenilecek hamle! Mobil oyunlar TV'ye gelebilir

Netflix'ten çok beğenilecek hamle! Mobil oyunlar TV'ye gelebilir
Netflix'ten oyun severleri çok mutlu edecek bir hamle gelebilir. Telefon uygulamasında bulunan oyunların, televizyon uygulamasına da gelebileceği konuşuluyor. Eğer bu durum gerçekleşirse, telefonların kontrol cihazı olarak kullanılabileceği düşünülüyor.

Geliştirici Steve Moser'in Netflix uygulamasında bulduğu ve Bloomberg ile paylaştığı kod, akış devinin TV'lerde oynanabilecek oyunları test etmeye başlamış olabileceğini gösteriyor. Üstelik Moser, televizyon oyunlarında telefonları oyun denetleyici olarak kullanma olasılığından da bahsediyor.

TELEFONUNUZU OYUN KUMANDASI OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ

Görünüşe göre uygulamanın içinden bir satırda şöyle yazıyor: "TV'nizdeki bir oyunun oynamak için bir kumandaya ihtiyaç var. Telefonunuzu bir oyun kumandası olarak kullanmak ister misiniz?"

Netflix, oyun dünyasına adımını 2021'de Android, iPhone ve iPad'lerle atmıştı. Akış devi, o zamandan beri uygulaması içerisinden Netflix abonelerine çok sayıda reklamsız oyun sunuyor. Ve bu oyunları içeren kütüphane büyük bir hızla gelişiyor. Ne yazık ki şimdiye kadar bu oyunları TV için Netflix uygulamasında göremedik.

Şirketin oyunları TV'lere taşıma planının nasıl işleyeceği hakkında henüz bir bilgimiz bulunmuyor. Netflix Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu geçen yıl, şirketin ciddi bir şekilde bir bulut oyun hizmetini araştırdığını ve televizyon için sıradan oyunlardan daha fazlasını piyasaya sürmek istediğini söylemişti.

Şu anda, Netflix'in mobil cihazlar için sunduğu kataloğunda yaklaşık 55 oyun var. Ancak 2023 boyunca 40 oyunun daha piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Son Haberler