New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan Martı'nın hisse değeri geriledi

New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan Martı'nın hisse değeri geriledi
Kısa sürede büyük adımlar atarak ülkemizin sayılı girişimleri arasına adını yazdıran Martı, New York Borsası'na girdi. 8,69 dolarlık hisse değeriyle borsaya giren Martı, kısa sürede düşüş yaşadı.

Türkiye'deki yolculuğuna önce elektrikli scooter ile başlayan sonraki aşamada ise giderek genişleyen Martı, bundan birkaç hafta önce çok önemli bir haberle gündeme geldi. Şirketin New York Borsası'na (NYSE) dahil olacağı açıklandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onayı alan şirket, bir süredir borsaya giriş için gün sayıyordu.

Daha öncesinde 13 Temmuz olarak belirlenen Martı'nın New York Borsası'na girişi, bugün gerçekleşti. MRT koduyla New York borsasında işlem görmeye başlayan Martı'nın hisse değeri, çok kıs bir süre sonra düşüş yaşadı.

Martı'nın hisse değeri düştü

13 Temmuz tarihinde New York Borsası'nda (NYSE) işlem göreceği açıklanan Martı'nın halka arzı bugün gerçekleşti. MRT koduyla hisse satışına başlayan şirket, kısa bir süre sonra hisse değerinde kayıp yaşadı. 8,69 dolarlık hisse değeriyle açılış yapan Martı, 5,03 dolar seviyesine geriledi. Şirketin şu andaki güncel değeri ise 5,79 dolar.

Halka arz SPAC yolu ile gerçekleştiğinden şu an için ne kadar hissenin halka arz edildiği ve şirket değerlemesi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Nisan 2022 itibarıyla 100 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan Martı'nın CEO'su, SEC'in verdiği onaylardan sonra memnuniyetini şöyle dile getirmişti:

Martı'ya brüt 280 milyon dolar kazandıracağı düşünülüyordu:

Martı'nın New York Borsası'na açılış macerası geçtiğimiz yıl başladığında şirketin borsaya açılmasıyla bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesinin beklendiği paylaşılmıştı. Ayrıca halka açılmanın ardından şirketin sermayesini artırarak araç filosunu genişletmesi ve yeni hizmetleri kullanıma sunabileceği kaynaklara rahatça ulaşması bekleniyordu.

Son Haberler