Opera, yapay zeka özelliklerine sahip One tarayıcısını duyurdu

Opera, yapay zeka özelliklerine sahip One tarayıcısını duyurdu
Opera, "üretken yapay zeka geleceğine" hazır olmak üzere tasarlanan yeni tarayıcısı Opera One'ı duyurdu. Şu anda geliştirici önizlemesinde olan yeni tarayıcının bu yıl içinde Opera tarayıcısının yerini alması bekleniyor.

Şirket, Opera One'ın kullanıcıların web tarayıcısıyla etkileşim şeklini değiştirmeyi planladığını söylüyor. Her kullanıcının benzersiz ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, kesintisiz ve sezgisel bir gezinme deneyimi sunan modüler bir tasarıma sahip. Temiz ve dağınık olmayan bir arayüze sahip olan tarayıcı, hem tarayıcı kenar çubuğunda hem de adres çubuğunda yapay zeka tabanlı özelliklerin ve uzantıların gelecekteki entegrasyonu için geniş bir alan sağlamayı vaat ediyor.

Opera One, yeni bir çok iş parçacıklı birleştirici tarafından etkinleştirilen "Sekme Adaları" adlı yenilikçi bir sekme gruplama özelliği sunuyor. Bu özellik, sekmeleri bağlamlarına göre otomatik olarak düzenliyor; örneğin farklı akşam yemeği mekanlarıyla ilgili sekmeleri veya bir kullanıcının üzerinde çalışabileceği çeşitli Google Dokümanlarıyla ilişkili sekmeleri bir araya getiriyor. Bir tıklamayla genişletilebilen veya daraltılabilen renkli haplarla temsil edilen sekme grupları vardır. Daraltılmış adalar, kolay tanımlama ve gezinme için araç ipuçlarına sahiptir.

Opera One'daki Sekme Adaları, Opera'nın modüler tasarım yaklaşımının ilk uygulamalarından biri olup, ayırt edici ada kenarlıkları ve renk işaretleri içeriyor. Opera, One tarayıcı için modüler tasarım stratejisine uygun olarak gelecekte benzer tasarım öğelerine sahip ek özellikler sunacağını söylüyor.

Opera One, tarayıcının kenar çubuğuna yapay zeka tabanlı özellikler ekleyerek işlevsellik ve sezgisel yetenekler kazandırıyor. Ayrıca Opera, Opera One'ı tamamen modüler bir tarayıcıya dönüştürmeyi ve kullanıcı arayüzünün her kullanıcının benzersiz ihtiyaçlarına dinamik olarak uyum sağlamasına olanak tanımayı planlıyor. Kullanıcılar ChatGPT, ChatSonic ve AI istemlerini varsayılan olarak etkin bulacaklar.

Opera One'ın erken erişim geliştirici önizlemesi ücretsiz olarak indirilebilir. One tarayıcısı bu yıl içinde Windows, macOS ve Linux için piyasaya sürülecek ve Opera tarayıcısının yerini alacak.

Son Haberler